Ajuntament i Generalitat treballen per agilitzar l'adjudicació de l'obra de l'IES l'Estació d'Ontinyent amb un pressupost 5,3 milions més alt que l'inicial

Guardar

Raquel Tamarit i Jorge Rodríguez
Raquel Tamarit i Jorge Rodríguez

L'Ajuntament d'Ontinyent i la Generalitat Valenciana treballen per agilitzar l'adjudicació de l'obra de l'IES l'Estació, que tindrà un pressupost base de licitació de 17,4 milions d'euros, 5,3 milions més alt de l'inicial (12,1 milions). L'actuació, que finançarà la Generalitat i executarà l'Ajuntament dins el Pla "Edificant", evitarà així la demora que generaria una licitació deserta per tenir preus no ajustats a l'actual context d'inflació derivat de la guerra a Ucraïna.

La consellera d'Educació, Raquel Tamarit, visitava aquest dimecres l'Institut, on confirmava a l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, la imminent redelegació de l'actuació, amb els preus ajustats a l'encariment de les matèries primeres. Tamarit, que acudia acompanyada pels directors generals d'Innovació Educativa (Reïs Gallego) i Infraestructures Educatives (Víctor García), agraïa a l'Ajuntament la seua implicació amb el Pla "Edificant", i destacava que afegir al mateix actuacions com aquesta o la reforma del Conservatori "són molt necessàries, i volem que quede clar que una volta es delega un projecte aquest es fa", tot anunciant que el proper estiu estaran ja instal·lades les noves aules prefabricades entorn del centre per procedir al trasllat de l'alumnat i iniciar les obres.

Jorge Rodríguez concretava que en la reunió s'havia parlat d'avançar el procés de licitació per tal de fer possible que l'adjudicació de l'obra puga estar a l'inici de curs 2023/2024, de manera que quan s'inicien les classes alumnat i equip directiu estiga ja en les aules prefabricades, mentre paral·lelament finalitza l'adjudicació i s'inicien les obres d'una infraestructura "que va a ser tot un referent, un edifici amb unes capacitats educatives que ara no té el centre".

La consellera, l'alcalde i els directors generals també assistien al centre a dues sessions de llengua estrangera amb auxiliars de conversa natives en anglés i francés, una figura que s'ha estat impulsant per tal d'afavorir l'aprenentatge en llengües. Tamarit destacava la importància d'un projecte "que pretén que l'estudiantat no sols aprenga una llengua sinó que siga capaç d'usar-la amb eficiència".

A la visita, que es realitzava juntament amb l'equip directiu de l'IES L'Estació, així com les tutores d'anglés i de francés que coordinen les auxiliars de conversa, també participava el regidor d'Educació, Óscar Borrell, qui destacava el treball que es ve fent a Ontinyent en aquesta línia, on els centres de la ciutat compten amb prop d'una desena d'auxiliars de conversa. Borrell avançava que dins aquest treball, l'Ajuntament ha organitzat una activitat específica amb auxiliars de conversa dins la pròxima Setmana de la Ciutat Educadora, en col·laboració amb l'Escola Oficial d'Idiomes d'Ontinyent Empar Granell.

El director del centre, Francesc Albero, intervenia en nom de la comunitat educativa per agrair la visita de les autoritats, els esforços per impulsar les classes amb auxiliars de conversa, i la concreció en els terminis per a la redelegació i licitació de la reforma integral de l'Institut, tot agraint a l'Ajuntament i la Conselleria "que es posen d'acord per fer realitat una actuació que és per a tot Ontinyent".

Destacats