L'actualització de preus d'obra de l'IES l'Estació d'Ontinyent augmentarà el pressupost un 45% per arribar als 17,4 milions d'euros

El Ple Municipal aprovarà hui sol·licitar la redelegació de competències acordada en l'última reunió de l'alcalde amb el director general d'Infrastructures Educatives

Guardar

Jorge Rodríguez i Óscar Borrell
Jorge Rodríguez i Óscar Borrell

L'Ajuntament d'Ontinyent i la Generalitat Valenciana han acordat actuar per evitar que la crisi mundial, la inflació i l'encariment de les matèries primeres provoque que quede deserta la licitació d'obres del nou IES l'Estació i açò retarde l'actuació inclosa dins el pla "Edificant" que finança la Generalitat i executa l'Ajuntament a la ciutat.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el director general d'Infraestructures, Víctor García, acordaven a la seua última reunió que l'Ajuntament demane una redelegació de competències dins del pla "Edificant" que permeta augmentar notablement el pressupost de l'obra, que era de 12 milions d'euros i augmentarà en un 45%, per arribar als 17,4 milions d'euros, entre execució de l'obra i assistències tècniques. Amb aquest increment, Ontinyent arribarà als 35 milions d'euros en actuacions delegades o en fase de delegació dins "Edificant".

El regidor d'Educació, Óscar Borrell, que també participava de l'encontre, explicava que la redelegació que aprovarà el Ple d'Ontinyent en la sessió d'aquest dijous "ens permetrà actualitzar els preus a l'actual context i evitar que la licitació quede deserta, i així evitar allargar els terminis per a fer realitat l'obra. Cal agrair la bona predisposició de la Conselleria d'Educació i del director general d'Infraestructures per escoltar les demandes d'Ontinyent i poder fer realitat aquesta obra, llargament demandada, i que ens permetrà comptar amb unes instal·lacions dissenyades per l'estudi d'arquitectura de Ramón Esteve que potenciaran la innovació pedagògica i la qualitat en la docència", assenyalava.

El projecte d'obra ja ha estat elaborat per l'equip d'arquitectura de Ramón Esteve, incorporant diverses aportacions d'un equip de treball del qual ha participat la comunitat educativa del centre. Aquest projecte contempla que el nou institut s'ubicarà al mateix espai que l'actual, que serà enderrocat a excepció del saló d'actes, el qual serà reformat i rehabilitat, donant pas a un nou centre que tindrà 5.432 m² per a espais docents en un total de 10.000 m2 de superfície construïda. L'IES l'Estació, construït en 1970, compta amb al voltant de 800 alumnes, així com 90 professors i professores per a una oferta que inclou 28 unitats escolars d'ESO, batxillerat i cicles formatius.

Arxivat a:

Destacats