Sueca participa en la I Jornada Internacional Xarxa Salut: Salutogènesis. Generant salut des dels nostres municipis

Guardar

Alfonso López i Suni Peiró, psicòlegs del departament de Serveis Socials i de la UPCCA
Alfonso López i Suni Peiró, psicòlegs del departament de Serveis Socials i de la UPCCA

L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària (UPCCA), ha participat en la I Jornada Internacional Xarxa Salut: Salutogènesis. Generant salut des dels nostres municipis, celebrada en la seu de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb l'objectiu de buscar un espai de reflexió i posada en comú de coneixements i experiències dels municipis, en col·laboració amb l'associacionisme local i la ciutadania, per a promoure la salut i reduir les desigualtats en aquest camp.

Representant a la nostra població, han acudit a la Jornada els psicòlegs del departament de Serveis Socials i de la UPCCA, Alfonso López i Suni Peiró, els qui han presentat una anàlisi de les necessitats i l'experiència del treball participatiu comunitari, des de 2014, quant a la promoció de la salut que s'està duent a terme en el nostre municipi. "Des de la Regidoria de Sanitat, ens sentim molt orgullosos per l'excel·lent representació que han exercit Suni i Alfonso, els qui han presentat el pòster que es va elaborar i que plasma l'èxit del treball en equip, tant de la part tècnica com de les associacions que conformen el fòrum Saludem-nos!, i que han participat en tot el que hem plantejat per a millorar la salut de la nostra ciutadania. Quan hi ha una bona predisposició i voluntat, les coses sempre ixen bé, i treballar amb aquest equip és un orgull. Enhorabona a tots! Gràcies a tot aquest esforç ens trobem exposant el nostre projecte en l'àmbit internacional", ha expressat la regidora de Sanitat i responsable de la UPCCA, Estefanía Requeni.

En la I Jornada Internacional Xarxa Salut: Salutogènesis. Generant salut des dels nostres municipis, s'han reunit 350 persones de 18 països de tot el món amb la finalitat d'intercanviar experiències i coneixement amb relació a promoure la salut des de la ciutadania. Mostra d'això és el fòrum d'associacions per a la salut Saludem-nos!, creat com a motor de col·laboració i participació en l'hora de generar accions que possibiliten una millor salut a Sueca. Gràcies a tot aquest esforç, la Generalitat ha concedit al nostre municipi una subvenció destinada a projectes de desplegament de l'IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana. L'alcaldessa en funcions, Manoli Egea, ha lloat també el treball realitzat pel fòrum Saludem-nos!, "creat en 2018 per a consolidar un espai veïnal que impulsara el treball de promoció de salut en la localitat. Des d'aqueix moment, les associacions suecanes han promogut diferents accions, així com la realització del diagnòstic perceptiu de salut, juntament amb la Mesa tècnica de Salut Comunitària".

Arxivat a:

Destacats