Cullera comptarà amb un servei gratuït de mediació en conflictes

L'ajuntament se suma a la iniciativa posada en marxa des de la Generalitat Valenciana per a acostar la justícia a la ciutadania

Guardar

Servei mediació Cullera
Servei mediació Cullera

Cullera comptarà a partir de la setmana que ve amb un servei gratuït de mediació en conflictes. La localitat se suma així a la iniciativa posada en marxa des de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per a acostar la justícia a totes i tots els ciutadans.

L'objectiu d'aquest servei és que les persones implicades en un conflicte arriben a un acord amb la intervenció d'un advocat-mediador evitant així que l'assumpte acabe en el jutjat.

«Es donarà informació a totes les persones que ho necessiten sobre com resoldre un conflicte a través de la mediació per a evitar un procés judicial", ha manifestat la regidora delegada de Serveis Socials, Mª José Terrades.

«Aquest servei gratuït es fa davant una persona professional mediadora, és a dir, advocats en possessió del títol de mediació, i seran ells els qui dictaran una acta que tindrà la mateixa força vincular que un contracte privat entre particulars" ha explicat la regidora.

Cal puntualitzar que és requisit imprescindible que les dues parts accepten sotmetre's de manera voluntària a la mediació.

«La persona mediadora impartirà una sessió informativa per separat a cadascuna de les parts implicades. Si ambdues estan conformes i volen arribar a una solució, seran citades per a tancar un acord del qual després s’alçarà una acta», ha afirmat Terrades.

El servei gratuït de mediació de conflictes es prestarà dos vegades a la setmana, dimarts i dijous, de 14 a 18h, en l'oficina ATÉN amb cita prèvia. 

Destacats