Xàtiva posa en marxa un comerç electrònic per a la venda online de productes i serveis de les empreses i tendes de la ciutat

La web www.xativamarket.com arranca amb més d’una vintena de comerços vinculats i 3.000 productes a la venda, i s’espera poder ampliar la xifra pròximament

Guardar

Roger Cerdà i M. José Díaz Patiño
Roger Cerdà i M. José Díaz Patiño

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha presentat aquest dimecres en roda de premsa el nou marketplace creat expressament com a plataforma de venda online de productes i serveis de les diferents empreses i tendes físiques que formen el comerç de Xàtiva, i que compta amb una subvenció de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i de l’Agència AFIC.

«Amb aquesta iniciativa pretenem digitalitzar el comerç de la ciutat sense que aquest perda la seua qualitat, augmentant el seu caràcter associatiu i presentant una tenda comuna oberta 24 hores i a la que es pot accedir des de qualsevol lloc amb un sol clic», ha destacat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «aquest és un valor afegit més als molts que presenten els comerços locals de Xàtiva, sense perdre  l’essència i la qualitat que els caracteritza».

Aquesta primera fase experimental de la web www.xativamarket.com arranca amb un total de 21 comerços (que s’ampliaran a 25 en aquesta primera fase) dividits en diferents seccions i subcategories, els quals han estat escollits per diversos factors, destacant la seua trajectòria digital dintre de la seua empresa a través de webs pròpies o de venda online en altres plataformes. Des de l’inici la web compta ja amb més de 3.000 productes a la venda.

Entre les seccions i subcategories podem trobar Alimentació (alimentació esportiva), Moda (calçat, moda infantil i calçat infantil), Esports, Llar (mobles), Manualitats, Òptica, Regals, Joguines, Llibres i Electrònica. Cal destacar que amb el pas del temps es podran crear més categories.

«Aquesta ha sigut una iniciativa molt acceptada pels comerços, i mostra la pluralitat de producte que es pot trobar a Xàtiva, una ciutat com tots sabeu eminentment comercial. Cal agrair la voluntat d’aquests comerciants perquè sense la seua participació seria inviable executar propostes com aquesta», ha manifestat la coordinadora del ‘Xàtiva Market’ Maria José Díaz Patiño.

El pagament dels productes es realitzarà a través d’un MultiTPV, per una plataforma vinculada a la web, pel que tot i que un usuari faja una comanda amb productes de diversos comerços, el pagament de cada article es farà directament a cada botiga per tal d’optimitzar la recepció dels diners en benefici sempre del comerciant.

Aquesta tenda online permet pagament segur amb targeta de crèdit, contacte directe amb la botiga i enviaments a tota la península, tot i que també es pot arreplegar el producte en la pròpia tenda si així es desitja. Està previst que pròximament s’amplie el nombre de comerços adscrits en cas d’haver-ne interessats. «Els comerços que tinguen intenció de participar en una segona fase ho podran fer, rebent una formació per a saber com han d’afegir els seus negocis i els seus productes a la pàgina web», ha manifest l’alcalde de Xàtiva, qui ha animat «a sumar-se a aquesta plataforma per a que seguisca creixent i aglutinant el comerç xativí».

Destacats