Xàtiva adjudica les obres d’ampliació del pavelló Francisco Ballester per 2,1 milions d’euros

Els treballs van haver de tornar-se a licitar per l’encariment de preus i l’empresa Orthem Servicios y actuaciones ambientales serà l’encarregada d’executar-los

Guardar

Recreació del nou pavelló Francisco Ballester
Recreació del nou pavelló Francisco Ballester

L’empresa Orthem Servicios y actuaciones ambientales serà l’encarregada d’executar finalment les obres d’ampliació del pavelló Francisco Ballester, amb un pressupost final de 2.099.705 euros.

La licitació del desdoblament del pavelló, que s’ubicarà entre el pavelló actual i el futur nou centre d’educació especial Pla de la Mesquita (ronda Séquia la Vila) es va haver de traure per segona vegada a licitació degut a que la primera va quedar deserta amb motiu de l’encariment de preus de les matèries primes durant l’any 2021, el que va suposar una modificació a l’alça de la memòria econòmica corresponent.

Cal recordar que aquesta actuació està inclosa en el Pla Director d’Inversions de Xàtiva 2021-2023, amb una estructura que ocuparà 2.165 metres amb dos edificis: la pista poliesportiva corresponent i un edifici auxiliar que unirà la nova instal·lació amb el pavelló Francisco Ballester.

La pista poliesportiva podrà albergar dos camps de bàsquet o de voleibol transversals per a la pràctica simultània, o una pista d’handbol, futbol sala o bàsquet de forma longitudinal. A més a més, es comptarà amb un dispositiu de divisió d’ambients mitjançant cortina motoritzada i disposarà d’il·luminació natural suficient que no cause enlluernaments i permeta un ús autònom durant el dia. Pel que fa a l’edifici annex, aquest albergarà vestuaris i lavabos, cambres tècniques per a l’aerotèrmia, quadre elèctric, comptador d’aigua i magatzems, tots organitzats al voltant d’un pati que aporta il·luminació i ventilació natural. 

La funció principal del nou pavelló auxiliar serà la pràctica d’entrenaments dels diferents clubs usuaris, per això es preveu una zona que podrà albergar un nombre acotat d’espectadors. 

Arxivat a:

Destacats