Patricia Giner Montagud i Vera Langa Suñer, Falleres Majors de Xàtiva 2024

La Fallera Major pertany a la falla Molina Claret mentre que la Fallera Major Infantil forma part de la comissió Sant Jordi

Guardar

Roger Cerdà, durant la telefonada a les Falleres Majors de Xàtiva 2024
Roger Cerdà, durant la telefonada a les Falleres Majors de Xàtiva 2024

Xàtiva ja té Falleres Majors per a 2024 després que aquest migdia s'hajà dut a terme la telefonada per part de l'alcalde de Xàtiva en funcions, Roger Cerdà, a les candidates escollides per a ostentar aquest càrrec durant el proper exercici a la capital de la Costera. Finalment, han resultat escollides Patricia Giner Montagud com a Fallera Major i Vera Langa Suñer com a Fallera Major Infantil.

Patricia Giner Montagud pertany a la falla Molina Claret des de l'any 2012, tot i que és fallera pràcticament des del seu naixement. En 2009 va ostentar el càrrec de fallera major infantil de la seua falla d'aleshores, la falla Murta Maravall, i dos anys després es convertiria en fallera Major Infantil de Xàtiva. Precisament un dels fets destacats d'aquesta candidatura que ha resultat escollida és que Patrícia compartirà aquest any, de nou, amb les dames que ja la van acompanyar al regnat infantil aquell any 2011. «Aquest any, amb les mateixes dames que ho van ser amb mi com a Infantil, tenim la il·lusió de representar al col·lectiu faller xativí», indicava Patrícia en la seua carta de presentació.

D'altra banda, la Fallera Major Infantil de Xàtiva serà la xiqueta Vera Langa Suñer, pertanyent a la falla Sant Jordi, i qui durant el darrer exercici va ostentar el càrrec de fallera major infantil de la seua comissió. Segons s'indica a la carta de presentació emesa per la seua falla: «Vera és una fallera de bressol i forma part de la nostra comissió des que va nàixer, l'any 2011. Al costat dels seus pares, també fallers, comparteix un gran sentiment per la nostra festa i en especial per la nostra falla, formant part d'una manera activa en tots i cadascun dels actes».

La jornada de convivència va tindre lloc el dissabte 20 de maig, i es va desenvolupar a Alzira i a Xàtiva. Durant el matí, les candidates a Falleres Majors van visitar els principals espais de la localitat de la Ribera, on van realitzar també un discurs de la Crida, mentre que de vesprada, ja a Xàtiva, es van realitzar les entrevistes personals i entrevistes amb els mitjans de comunicació.

El jurat per a l'elecció de les Falleres Majors de Xàtiva 2024 va estar compost per exfalleres majors i membres de les Juntes Locals de les localitats d'Alzira, Sueca i Dénia.

Destacats