Rozalén: "El viscut a Xirivella és molt esperançador per a construir una societat millor"

Guardar

Rozalén, a Xirivella per a inaugurar el mural ‘La puerta violeta’, obra dels artistes Nacho Mawe i Xemayo
Rozalén, a Xirivella per a inaugurar el mural ‘La puerta violeta’, obra dels artistes Nacho Mawe i Xemayo

Rozalén ha estat aquest dilluns a Xirivella per a inaugurar el mural 'La puerta violeta', obra dels artistes Nacho Mawe i Xemayo i inspirat en la cançó del mateix nom. La cantant també ha participat en un debat amb l'alumnat dels instituts de la localitat i ha signat el mural. "El que he vist a Xirivella és molt esperançador per la quantitat de gent que hi havia i per l'ambient. Hi havia gent molt jove, gent gran, rapers, hi havia gent molt diferent i això és l'important, que entre tots construïm una societat en la qual tots visquem de la millor manera possible", ha assegurat Rozalén al final de l'acte.

L'artista, que s'ha mostrat emocionada pel mural, també ha expressat el seu desig que "en algun moment 'La puerta violeta' es veja com alguna cosa que està contextualitzat en un altre moment" i ha lamentat que l'últim temps la societat no avance tan unida en la lluita feminista: "la cançó va eixir en 2017 i en 2018 vaig veure que s'estaven fent passos importants cap avant en igualtat, però veig que últimament, a pesar que s'està avançant, molta gent vol que fem passos cap endarrere. Hi ha més separació. Per això, hem de continuar treballant perquè quan una persona entén el que és la lluita feminista, no pot fer una altra cosa que sumar-se a ella".

Rozalén ha estat acompanyada durant l'acte per Michel Montaner, alcalde de Xirivella, Paqui Martínez, regidora d'Igualtat, i els artistes Nacho Mawe i Xemayo. "El mural de 'La porta violeta' ja és una icona de la ciutat, representa la porta de les persones lliures i iguals que sempre trobaran el seu lloc a Xirivella", assenyala l'alcalde, que també ha agraït a Rozalén la seua presència i, sobretot, "la seua generositat i compromís social". Un agraïment al qual s'ha sumat Nacho Mawe, un dels autors del mural, que ha destacat la importància de l'art urbà per a expressar idees i valors. "El que va començar com un mural s'ha convertit en una festa per la reivindicació i la igualtat", ha afirmat Mawe.

Després de l'acte, Rozalén ha visitat la Casa de la Dona, on s'ha interessat pel treball que es duu a terme allí i ha pogut xarrar amb els diferents col·lectius feministes de la localitat.

TROBADA AMB L'ALUMNAT

La inauguració s'ha dut a terme en el marc d'una Trobada per la igualtat en el qual ha participat uns quatre-cents alumnes dels diferents instituts de Xirivella. A més, durant tot el matí han pres part en les exhibicions d'art urbà que s'han desenvolupat al voltant del mural. Pintura, balle urbà i rap amb valors a càrrec del col·lectiu Let's Grow.

Arxivat a:

Destacats