Torrent posa en marxa les activitats per a commemorar el 25 N

Guardar

podcast 25N Torrent
podcast 25N Torrent

L'Ajuntament de Torrent va donar ahir el tret d'eixida a la programació d'activitats en commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, amb les primeres accions de la campanya Torrent alça la veu contra la violència de gènere, la qual es desenvoluparà fins al pròxim 25 de novembre oferint a la ciutadania tallers, projecció de pel·lícules, xarrades, debats o actuacions en directe, entre altres.

"El nostre objectiu és fer arribar a tota la societat el missatge, per la qual cosa hem elaborat una programació accessible a tots els públics, perquè entre totes i tots puguem impulsar aquest canvi amb un gran esforç col·lectiu", destaca la regidora d'Igualtat, Marina Olivares.

D'aquesta manera, el consistori va posar en marxa ahir la iniciativa de comerços segurs '100% amb el comerç de Torrent que contra la Violència de Gènere', consistent en el repartiment de material gràfic de sensibilització i prevenció als establiments de la ciutat, on romandrà exposat per a conscienciar a la ciutadania i oferir informació bàsica sobre els procediments a adoptar en cas de ser coneixedor o víctima d'un cas de violència.

A la vesprada va arribar el torn del podcast sobre la violència de gènere i masclista La violència sexual: Claus de la nova llei del 'SOLO SÍ ES SÍ', que va comptar amb la participació de la fiscal especialitzada en violència de gènere i portaveu de la Fiscalia Provincial de València, Susana Gisbert, qui va explicar a l'audiència tot el relacionat amb la recentment impulsada llei i va fer gala del seu ampli coneixement en aquesta matèria.

En la jornada de hui fins a 600 alumnes dels centres escolars de Torrent, pertanyents a 5é i 6é de primària i 1r i 2n de l'ESO, han participat en el contacontes 'Stop Violència' i en els tallers sobre el bon tracte i violència digital organitzats pel consistori, l'objectiu del qual és formar a les noves generacions en aquesta problemàtica. El programa continuarà demà amb el taller en línia 'Planta cara a l'assetjament de carrer', el taller pràctic de microperformance 'Reflexió artística sobre la violència del llenguatge contra les dones' i la performance 'El PAM! de cada dia', que estarà a càrrec d'Irene Chuliá i Marta de las Heras.

Arxivat a:

Destacats