Torrent dona el tret d'eixida a la 27a Mostra de Teatre Escolar

Guardar

Mostra Teatre escolar Torrent
Mostra Teatre escolar Torrent

La Sala d'actes de l'Ajuntament de Torrent ha acollit este matí la funció inaugural de la 27a Mostra de Teatre Escolar, una iniciativa que durant tot el mes de maig i fins al pròxim 8 de juny omplirà l'escenari d'històries i creativitat a càrrec de grups de teatre de centres educatius de la ciutat i l'Horta Sud.

En esta edició, un total de 15 grups de teatre, provinents de col·legis públics, concertats, privats, una escola infantil i un centre de dia de menors, pujaran a les taules per a mostrar el seu talent i passió pel teatre. Entre els participants, cal destacar la presència de grups que treballen el teatre com a activitat extraescolar, posant de manifest l'arrelament d'esta disciplina en la formació dels més joves.

La Mostra de Teatre Escolar, impulsada des de 1997 per l'Ajuntament de Torrent i l'associació Cucurucú Teatre, es consolida com un referent cultural de primer orde, amb un marcat caràcter educatiu. A través del teatre, es transmeten valors fonamentals com la tolerància, el respecte, l'empatia i el treball en equip, contribuint al desenvolupament personal i social de l'alumnat.

En esta ocasió, la Mostra es modernitza amb la incorporació de la fulla de reserva digital i un pòster en línia amb codi QR que facilita l'accés a la informació de cadascun dels espectacles. Unes iniciatives que se sumen al tradicional fullet informatiu i a la pàgina web de l'Ajuntament, on es pot consultar la programació completa.

Les funcions, que tindran lloc a les 10.30 hores, han comptat hui amb la presència de l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, i el regidor de Cultura, Aitor Sánchez, els qui han estat acompanyats per altres membres de l'equip de govern. Després de presenciar l'obra "Los ratones también bailan" de l'Escola Infantil Veo Veo, l'alcaldessa ha felicitat el centre i a l'organització per la seua aposta pel teatre com a ferramenta educativa i cultural.

La 27a Mostra de Teatre Escolar es configura com una cita ineludible per a gaudir del talent i la creativitat dels més joves, alhora que es fomenta l'amor pel teatre i s'inculquen valors essencials per al desenvolupament personal i social.

Relació d'obres:

3 de maig: "Los ratones también bailan", Veo Veo

7 de maig: "Amor#Sensefiltres" en valencià, Deimos Escola de Teatre Cucurucú

8 de maig: "Los ratones también bailan", Veo Veo

9 de maig: "¡Que nada nos pare!", Arts escèniques del Centre Laura Vicuña

14 de maig: "Això era i no era" valencià, Eclipse del Col·legi Pléyade

15 de maig: "Alerta: ¡Denuncia Artística!" en valencià, Mizar de Cucurucú

16 de maig: "La cantante calva" Tramuntana Teatre de l'IES Veles e Vents

17 de maig: "Una història elemental", del Col·legi Helios de L'Eliana

21 de maig: "El libro de la Selva", Sociedad de la Alegría, del Col·legiSalesianas

22 de maig: "¡Llama al vecino!", S.A.S. del IES Tirant lo Blanch

23 de maig: "Trobant nous tresors" en valencià, Casiopea del CEIP Lope de Vega

24 de maig: "Diversi(o)tat familiar" en valencià, Akfa Centauri de Cucurucú

28 de maig: "Quantum circus" en valencià, Teatre Total d'Escola Gavina de Picanya

29 de maig: "Self-Determined" en anglés, Drama Teens del Club d'Idiomes Torrent

30 de maig: "El tejido de los sueños", Maicasteatro del CEIP Federico Maicas

31 de maig: "Los figurantes", Siroco Teatre de l'IES Veles e Vents.

Destacats