Torrent clausura el Programa d'Auxiliars de Conversa

Guardar

Programa d'Auxiliars de Conversa Torrent
Programa d'Auxiliars de Conversa Torrent

La Conselleria d'Educació ha clausurat hui a Torrent el Programa d'Auxiliars de Conversa, una iniciativa que ha brindat suport al professorat dels centres educatius valencians en matèria lingüística. L'acte, celebrat a la Sala Cívica de l'Antic Mercat, ha comptat amb la presència de diverses autoritats com l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado; l'Agent consular dels Estats Units, Katherine Matles; el Cònsol general honorari de Polònia, Ramón Sentís Durán; la Vicecònsol general del Regne del Marroc, Dounia Essarghinie; el subdirector general d'ordenació educativa de la CEUO, Luís Torres Otero i el cap del Servici d'Educació Plurilingüe de la CEUO, Nicolau Manzando Sendra.

El programa, que ha desenvolupat la seua activitat al llarg del curs acadèmic, ha permés als auxiliars de conversa millorar les seues competències lingüístiques i pedagògiques, i ha contribuït a enriquir el procés d'aprenentatge dels estudiants a les aules.

Durant la clausura, l'alcaldessa de Torrent ha destacat la importància dels idiomes en un món globalitzat i ha valorat el paper fonamental que exercixen els auxiliars de conversa en l'ensenyament de llengües estrangeres. "És fonamental que els estudiants tinguen l'oportunitat d'interactuar amb parlants natius i practicar l'idioma en contextos reals", ha assenyalat Folgado.

L'Ajuntament de Torrent, en el seu compromís amb la promoció de l'educació plurilingüe, ha col·laborat en la implementació d'este programa i ha reiterat el seu suport a iniciatives que fomenten l'aprenentatge de diferents idiomes entre els joves.

El Programa d'Auxiliars de Conversa de la Generalitat ha sigut una ferramenta fonamental per a l'ensenyament de llengües estrangeres en els centres educatius valencians. A través de la seua participació en el programa, els auxiliars de conversa han pogut millorar les seues competències lingüístiques i pedagògiques, compartir la seua experiència i cultura amb els estudiants, enriquir el procés d'aprenentatge dels estudiants a les aules i fomentar la motivació dels estudiants cap a l'aprenentatge de llengües estrangeres.

L'Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, continuarà treballant per a enfortir l'educació plurilingüe en el municipi. Es continuaran implementant programes i activitats que fomenten l'aprenentatge de diferents idiomes entre els estudiants, amb l'objectiu de preparar-los per a un món cada vegada més globalitzat i interconnectat.

Destacats