Torrent aprovarà una norma per a regular l'ús de patinets elèctrics a la ciutat

La capital de l'Horta Sud modificarà el règim circulatori, per la qual cosa la Policia Local podrà sancionar

Guardar

Una persona condueix un patinet elèctric
Una persona condueix un patinet elèctric

La ciutat de Torrent actualitzarà el règim circulatori actual per a integrar la normativa a nivell estatal que la Direcció General de Trànsit va publicar fa uns pocs mesos. Així, es regularà l'ús dels patinets elèctrics a la ciutat i la Policia Local podrà sancionar a aquells que utilitzen aquests vehicles de mobilitat personal de manera incorrecta.

Entre la normativa per a la ciutat de Torrent, destaca que els menors de 15 anys no podran usar els patinets elèctrics sense supervisió d'un adult. La velocitat màxima estarà limitada a 25 km/h (excepte en carril bici que estarà limitada a 15 km/h), l'ús de casc serà obligatori, quedarà prohibit circular per les voreres i vies interurbanes, així com no es podran usar auriculars ni telèfons mòbils. A més, serà obligatori l'assegurança de responsabilitat civil.

"Portem dos anys donant-los voltes al tema del patinet elèctric, perquè al final la llei estatal ha tardat una mica i vam dubtar si fer una ordenança específica o modificar el règim circulatori. Al final hem fet el segon i aprovarem aquesta modificació en les pròximes setmanes, que adaptarà l'ordenança i actualitzarà les sancions", ha explicat el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Torrent, Raúl Claramonte.

Quan s'aprove aquesta norma, consensuada entre la Policia Local de Torrent i el mateix Ajuntament, l'assumpte dels patinets elèctrics es podrà tractar de manera local, ja que hui dia els agents de la Policia Local no poden sancionar als conductors d'aquests vehicles.

Per part seua, l'alcalde de la ciutat, Jesús Ros, ha detallat que en els últims 40 dies des del consistori s'ha posat en marxa una campanya de seguiment als usuaris de patinets elèctrics a Torrent i ha apuntat que "no hi ha hagut cap dia que no s'haja registrat alguna denúncia".

Per a millorar aquest problema ciutadà als carrers de Torrent, des de l'Ajuntament es promocionarà una campanya de sensibilització per a recordar als veïns i veïnes com fer un ús adequat dels patinets elèctrics, ja que quan s'aprove la normativa "la Policia Local tindrà una eina sancionadora".

Les multes per un ús incorrecte dels patinets elèctrics oscil·len des dels 100 fins als 1.000 euros. En cas de sobrepassar les taxes d'alcohol varien de 500 a 1.000 euros en funció de la taxa, si no s'emporta el casc les multes poden ascendir als 200 euros, mentre que en cas de circular per la vorera la multa és de 100 euros.

L'ús del telèfon mòbil o de casc i auriculars mentre es condueix estarà sancionat amb multes de fins a 200 euros. En cas que el patinet elèctric circule més d'una persona, la multa serà de 100 euros.

Destacats