Torrent activa les 192 càmeres de vigilància que gestionaran el trànsit i vetlaran per la seguretat ciutadana

Totes les càmeres incorporen un lector de matrícules, visió nocturna i permeten obtindre enregistraments en alta definició

Guardar

Nou sistema de videovigilància instal·lat per l'Ajuntament de Torrent. Imatge: Ajuntament de Torrent
Nou sistema de videovigilància instal·lat per l'Ajuntament de Torrent. Imatge: Ajuntament de Torrent

Els carrers de Torrent romanen més vigilats des d'este dijous gràcies a les 192 càmeres de vídeo que han sigut instal·lades a iniciativa de l'Ajuntament de Torrent amb l'objectiu de millorar la seguretat, tant ciutadana com la viària, i la gestió del trànsit rodat que circula per la ciutat. Així, les quasi 200 càmeres que ja han sigut col·locades en diferents punts del municipi conformen un complet sistema de videovigilància que ha comptat amb una inversió de 700.000 euros cofinançats pel consistori municipal i els fons europeus Next Generation i la instal·lació dels quals es va completar en tan sols un mes.

En eixe sentit, les noves càmeres permetran un monitoratge més eficaç de les vies urbanes de Torrent, incloent les entrades i eixides de la ciutat. Estes s'han instal·lat en els punts que registren un major moviment de vianants i vehicles, així com a les ubicacions a les quals la Policia Local acudix amb una menor freqüència, segons ha detallat el cap de Policia Local, Eduardo Martínez, durant la presentació d'esta eina a la qual també han acudit l'alcaldessa, Amparo Folgado, i les regidores Amparo Chust (Modernització i Règim Interior) i Sonia Roca (Seguretat Ciutadana, Policia Local, Mobilitat i Trànsit).

En total, el sistema integral es compon de 183 càmeres d'alta definició i 9 càmeres panoràmiques de 360 graus, estes últimes se situaran en els polígons industrials per a vigilar la zona i entraran en funcionament en els pròxims dies. Totes les càmeres estan equipades amb tecnologia d'última generació i incorporen un lector de matrícules, visió nocturna i permeten obtindre enregistraments en alta definició. Així mateix, el sistema també inclou una opció de control de la velocitat però que "al no estar homologada no tindrà efectes sancionadors" —ha explicat José Antonio Soriano, expert de l'empresa Sol-Fix Engineering— , per la qual cosa esta funcionalitat s'usarà per a millorar la gestió del trànsit i prendre mesures preventives o de control en aquells punts on es detecte que se supera la velocitat màxima permesa.

Una de las cámaras instaladas en Torrent. Imagen: Ayuntamiento de Torrent
Una de les càmeres instal·lades a Torrent. Imatge: Ajuntament de Torrent

Així, esta nova eina que ha posat en marxa l'Ajuntament de Torrent estarà connectada a la Central de Policia Local i a l'Oficina de Gestió de la Mobilitat on s'ha col·locat una gran pantalla en la qual es podrà observar tot allò que siga captat per les càmeres. Així i tot, les imatges i el contingut en directe podrà ser consultat des de les tauletes dels cotxes patrulla de la Policia Local o qualsevol ordinador que tinga accés al sistema de videovigilància. Un sistema al que, tal com han confirmat fonts municipals, tindran accés també el Cos Nacional de Policia i totes les forces de seguretat que operen a Torrent.

"Esta és una eina útil no solament per a la Policia Local sinó també per a totes les forces de seguretat que operen a Torrent. Es tracta d'una eina actualitzada i per al segle XXI i és la més potent i moderna que hi ha ara mateix per a aconseguir la pacificació del tràfic i incrementar la seguretat en una ciutat com Torrent que compta amb 91.000 habitants", ha declarat la primera edil durant l'acte.

Detectar infraccions i actes vandàlics més enllà del tràfic

El nou sistema de càmeres que ja està operatiu s'emmarca dins d'un projecte d''Smart City' a través del que es busca fer ús dels dispositius tecnològics amb l'objectiu de millorar el funcionament i la seguretat en les urbs. És per això que este instrument de vigilància "té moltes més utilitats que vigilar el trànsit", ha especificat Soriano.

Pantalla donde aparecen las grabaciones de las cámaras de seguridad instaladas en Torrent
Pantalla on apareixen els enregistraments de les càmeres de seguretat instal·lades a Torrent

De fet, el programari de les càmeres desenvolupat per la companyia Sol-Fix Engineering ha sigut creat específicament per a ser usat per les administracions municipals i el cos de Policia Local i permeten incorporar noves pestanyes i funcionalitats amb les quals, per exemple, es puga "controlar l'encesa i apagat de l'enllumenat públic". A més, les càmeres també serviran per a "previndre accidents i infraccions, identificar als autors d'actes vandàlics o dissuadir les conductes infractores", ha assenyalat Folgado. "Ara estem més protegits i hi ha molta més seguretat no solament en el trànsit, sinó en totes les àrees de la ciutat", ha finalitzat l'alcaldessa.

Destacats