Torrent celebra el 9 d'Octubre amb una entrada de Moros i Cristanos, focs artificials i espectacles infantils

Del 2 al 9 d'octubre, la ciutat es plena d'actes culturals, musicals i d'homenatge amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana

Guardar

9 octubre 9
9 octubre 9

L'Antic Mercat de Torrent ha acollit aquest dilluns la presentació dels actes que s'han organitzat des del consistori municipal amb motiu del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Una trobada en el qual l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Folgado, i el regidor de Cultura, Aitor Sánchez, han desgranat els actes que componen la programació del 9 d'Octubre enguany. A més, durant la presentació també s'ha revelat el disseny del cartell 2023 d'aquesta festa. Es tracta d'una creació que ha sigut obra dels dissenyadors i artistes fallers José Luís Ceballos i Paco Sanabria i en la qual estan presents quatre elements protagonistes: la Senyera, una dona torrentina, el rei Jaume I i la torre de Torrent.

Una de les principals novetats d'aquest 2023 serà el canvi en el recorregut d'un dels actes estrela del programa: la Processó Cívica. D'aquesta manera, aquesta cercavila començarà amb la baixada de la Senyera, que serà custodiada per dos maseros, i transcorrerà per part de l'avinguda al Vedat i la rotonda de les Corts Valencianes. Una modificació del trajecte que permetrà que aquest "discórrega per carrers més amplis i així poder congregar a més persones", ha destacat Aitor Sánchez, edil de Cultura.

Programació d'actes pel 9 d'Octubre a Torrent

Dilluns 2 d'octubre

18.30 hores. Dia del Major. Concert de la Banda de Majors de l'Horta Sud en el saló d'actes de la Unió Musical de Torrent (avinguda al Vedat número 21)

19 hores. II Mostra de cinema social i salut mental "MIRADES FEST" en el saló d'actes de la Caixa Rural de Torrent (avinguda al Vedat número 3)

Dimarts 3 d'octubre

18 hores. Projecció de curtmetratges del MIRADES FEST en el saló d'actes de la Caixa Rural de Torrent (avinguda al Vedat número 3)

Dimecres 4 d'octubre

18 hores. Projecció de curtmetratges del MIRADES FEST en el saló d'actes de la Caixa Rural de Torrent (avinguda al Vedat número 3)

19 hores. Curs de divulgació Shhcúchame: "El Ball de Torrent" en el saló d'actes de la Casa de la Cultura

Dijous 5 d'octubre

18 hores. Projecció de curtmetratges del MIRADES FEST en el saló d'actes de la Caixa Rural de Torrent (avinguda al Vedat número 3)

19 hores. Inauguració de la III Setmana Cultural Torrent d'Art. Conferència "La fotografia de Sorolla" a càrrec de Pepe Lacreu en el saló d'actes de la Casa de la Cultura

Divendres 6 d'octubre

18 hores. Espectacle infantil "Jaume I" en l'avinguda Olímpica

18 hores. Projecció de curtmetratges del MIRADES FEST en el saló d'actes de la Caixa Rural de Torrent (avinguda al Vedat número 3)

19 hores. III Setmana Cultural Torrent d'Art. Presentació del llibre "María de Benimàmet, l'altra model de Sorolla" de Jesús Hernández Badía en el saló d'actes de la Casa de la Cultura

Dissabte 7 d'octubre

12 hores. Espectacle infantil "Jaume I" en la plaça de la Unió Musical

10 a 15 hores. II Fira artística "LIT & ART Torrent" en el centre comercial Les Américas

19 hores. Tancament del festival MIRADES FEST en el saló d'actes de la Caixa Rural de Torrent (avinguda al Vedat número 3)

19 hores. Homenatge a la Senyera de la Falla Sants Patrons en l'Hort de Trénor

Diumenge 8 d'octubre

21 hores. Xàquera de Torrent a Sant Luís Bertrán a càrrec del 'grup de Ball l'Ú i Dues' de la Llar Antonià (en l'ermita de Sant Luís Bertrán)

Dilluns 9 d'octubre

11.30 hores. Entrada de Moros i Cristians des de Mont-Sió fins a la Torre de Torrent

13.15 hores. Nomenament dels nous càrrecs de les festes de Moros i Cristians en la Torre

19 hores. Processó cívica pels carrers de Torrent (des de l'Ajuntament fins a la plaça Major)

20 hores. Homenatge a Jaume I i a la Senyera. Concert extraordinari de la Banda del Cercle Catòlic de Torrent i una projecció de videomapping sobre la torre. 

Per a finalitzar, es dispararà un espectacle de focs artificials en la plaça Major. A més, es repartirà xocolata torrentina entre els assistents. 

 

Arxivat a:

Destacats