El Projecte Emys torna a Torrent per a censar i conservar les tortugues d'aigua ibèriques del Barranc de l'Horteta

Guardar

Voluntariat ambiental del projecte Emys a Torrent
Voluntariat ambiental del projecte Emys a Torrent

Del 5 al 22 de juny, el Projecte Emys d'Acció Ecologista-Agró, iniciativa de ciència ciutadana que compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i el suport de Caixa Popular, torna a Torrent per a realitzar un cens, estudi i conservació de les poblacions de tortugues d'aigua ibèriques (Mauremys leprosa) del Barranc de l'Horteta. Es tracta d'una reserva de fauna silvestre en la qual el projecte treballa des de l'any 2015.

Per a afrontar este repte, s'han convocat sis jornades de voluntariat amb la col·laboració de Natura i Cultura Serveis Ambientals i l'Ajuntament de Torrent. La primera jornada va tindre lloc el dimecres 5 de juny a les 17:30 hores, i en ella es van col·locar els paranys que s'utilitzaran per a l'estudi.

Les següents jornades, dedicades a la revisió dels paranys, cens i seguiment de la població de tortugues, es va celebrar el dissabte 8, i continuen el dimecres 12, dissabte 15, dimecres 19 i dissabte 22 de juny. El punt de trobada per a cada jornada serà l'església El Vedat, a les 09:00 hores els dissabtes, i a les 17:30 hores els dimecres.

El regidor de Medi ambient, José Francisco Gozalvo, destaca la importància d'esta iniciativa. "Des de l'Ajuntament de Torrent estem compromesos amb la conservació de la flora i fauna autòctones del Barranc de l'Horteta, per la qual cosa és important poder col·laborar una vegada més en esta iniciativa".

Per a participar en esta activitat, que es duu a terme a l'aire lliure, es recomana portar roba còmoda, protecció solar i aigua. Si vols formar part d'esta iniciativa de ciència ciutadana d'AE-Agró, pots enviar un correu electrònic a [email protected].

Destacats