Els col·legis visiten la Torre dins del projecte «Torrent: la història de la meua ciutat»

Guardar

Visita a La Torre de Torrent
Visita a La Torre de Torrent

L'Ajuntament de Torrent, des de l'àrea de Cultura, continua treballant en el projecte que es va iniciar al febrer i titulat «Torrent: la història de la meua ciutat» amb l'objectiu de donar a conéixer el patrimoni històric i cultural de la localitat i posar-lo en valor. Un projecte en el qual participen els alumnes de tercer cicle de primària dels centres educatius de Torrent.

Entre algunes de les activitats programades, s'estan realitzant visites guiades al monument de la Torre, en les quals l'alumnat està coneixent i comprenent millor la història de Torrent.

El projecte, des del punt de vista metodològic, es proposa per a realitzar-se durant el curs escolar i és dirigit a l'alumnat de 5é de primària. Per a dur-ho a terme, es compta amb un equip tècnic de suport al professorat, i un conjunt de recursos i activitats per a realitzar amb la classe. Entre les propostes s'ha confeccionat el llibre «Betlem Petrie i el misteri de la Torre» de l'editorial La Orquídea de Darwin, una aventura que arreplega, de manera divertida, elements de la història i el patrimoni de Torrent. Cada alumne participant rep un llibre, a més disposa de passatemps, activitats, etc. en la web.

La visita guiada que ha tingut lloc este matí és la del Col·legi Madre Petra, amb activitats, jocs i avaluació a la torre i l'entorn històric. En total participen 18 centres escolars de la ciutat i es prolongaran les visites fins al 6 de juny.

Tal com ha assenyalat el regidor de Cultura, Aitor Sánchez, "amb esta iniciativa volem fomentar el coneixement sobre la història i patrimoni de Torrent, així com promoure i impulsar l'hàbit lector i la comprensió lectora, tan importants en esta etapa educativa''.

Una vegada finalitzat el curs i les activitats, s'arreplegaran propostes del professorat per a incloure en el programa en el curs següent.

Destacats