Caixa Rural de Torrent rep el premi "Llaurador de l'Any 2024" pel Consell Agrari Municipal

Guardar

Premi “Llaurador de l’Any 2024” per a Caixa Rural de Torrent
Premi “Llaurador de l’Any 2024” per a Caixa Rural de Torrent

El Consell Agrari Municipal de Torrent ha reconegut la trajectòria de la Caixa Rural de Torrent al llarg de les seues més de 50 anys d'història amb el guardó de "Llaurador de l'Any 2024". L'acte de lliurament es va celebrar el divendres, 17 de maig, coincidint amb la festivitat de San Isidro Labrador.

Després de la celebració de la Missa en la Parròquia de Ntra. Sra. de Monte-Sion, la comitiva es va desplaçar fins a la seu del Consell Agrari on va tindre lloc el lliurament del guardó. El President de Caixa Rural Torrent, Jesús Monfort va rebre el guardó de mans de l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado.

L'alcaldessa va reconéixer la labor de la Caixa Rural des de la seua fundació, nomenant a cadascun dels seus presidents i va afirmar que "Este Llaurador de l'Any, no sols reconeix la trajectòria de Caixa Rural Torrent, sinó també la passió i el compromís durant més de 50 anys amb el camp de Torrent, amb els seus agricultors, amb el seu benestar i amb la modernització de les explotacions".

Este guardó, que es concedix anualment pel Consell Agrari Municipal, té com a objectiu reconéixer la labor i el sacrifici de les persones i entitats que han dedicat la seua vida al món agrari a Torrent. En esta edició, el premi recau en una entitat per primera vegada en la seua història, la Caixa Rural de Torrent.

Més de 50 anys d'història al servici del sector agrari

La Caixa Rural de Torrent va ser fundada en 1969 per Sr. Agustín Fernández Lerma, i té el seu origen en la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola San Luis Beltrán de Torrent. Des dels seus inicis, l'entitat ha mantingut un estret vincle amb el sector agrari, oferint productes i servicis financers específics per a les necessitats dels agricultors i ramaders de la localitat.

Un pilar fonamental per al desenvolupament agrari de Torrent

Al llarg dels seus més de 50 anys d'història, la Caixa Rural de Torrent ha jugat un paper fonamental en el desenvolupament agrari de la localitat. L'entitat ha donat suport a la modernització de les explotacions agràries, la incorporació de noves tecnologies i la comercialització dels productes agrícoles.

A més de la seua activitat financera, la Caixa Rural de Torrent també s'ha destacat pel seu compromís amb la formació, la innovació i la investigació. L'entitat ha organitzat diverses jornades i cursos sobre temàtiques agràries, ha col·laborat amb centres d'investigació i ha impulsat l'adopció de noves pràctiques agrícoles, destacant la realització de 45 jornades de cítrics fins al moment.

Per la seua col·laboració amb les cooperatives agràries, la seua relació amb l'agricultura i el benestar dels agricultors de Torrent, així com la seua aposta per la formació, la innovació, la investigació i el rendiment de les explotacions agràries de la ciutat, la Caixa Rural Torrent es fa mereixedora del premi "Llaurador de l'Any 2024" per al Consell Agrari Municipal.

Destacats