Quart de Poblet participa en la Trobada Comarcal d'Associacions de Dones de l'Horta Sud

Mestresses de casa Tyrius, Bolilleras i Dona, Oci i Treball han format part de l'esdeveniment, on s'ha visibilizado l'important paper d'aquestes associacions en el teixit comarcal

Guardar

 Trobada comarcal d'Associacions de Dones de L'Horta Sud
Trobada comarcal d'Associacions de Dones de L'Horta Sud

Quart de Poblet ha assistit a la Trobada Comarcal d'Associacions de Dones de l'Horta Sud. Un acte celebrat amb l'objectiu de fomentar l'intercanvi d'experiències, visibilitzar el paper d'aquestes associacions i impulsar el treball en xarxa.

Concretament, han acudit representants de l'Associació de Mestresses de casa Tyrius, l'Associació de Bolilleras i l'Associació Dona, Oci i Treball (MOT). A més, també han estat presentes la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Cristina Mora i la coordinadora de la Casa de la Dona de Quart de Poblet.

L'esdeveniment, organitzat per la Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud, s'ha celebrat a Sedaví i ha comptat amb la participació de més de 25 associacions de dones i feministes de la comarca.

La trobada es va estendre durant tot el matí i, en el seu acte inaugural, el president de la Mancomunitat, José Cabanes Alonso, va destacar la importància del moviment associatiu de dones en la societat, així com la necessitat de donar a conéixer la labor de totes elles. Igualment, va posar èmfasi a reconéixer i agrair el treball que desenvolupen en el seu moment a dia.

A continuació, s'ha creat un espai d'intercanvi d'idees en el qual integrants de diferents associacions han tingut ocasió de compartir amb les altres participants la seua trajectòria, línies de treball i reptes que es plantegen en el camí per la igualtat real. Posteriorment, des de la Mancomunitat s'han oferit els resultats obtinguts en l'estudi "Impacte del moviment Associatiu de Dones en la Comarca de l'Horta Sud", realitzat per la Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat juntament amb la Fundació Horta Sud.

Sobre la base de les dades extretes d'aquest estudi i les necessitats detectades en matèria de bretxa digital de gènere, durant la segona part de la jornada Milers de tallers va dinamitzar l'activitat "Associacionisme 2.0, la participació social digital".

Així, s'han format grups als quals se'ls han repartit uns qüestionaris amb els quals han reflexionat sobre la capacitació i l'ús de les tecnologies digitals dins del moviment associatiu. Finalment, s'ha fet una posada en comú en la qual han explicat les dificultats a les quals s'enfronten a dia hui en aquest àmbit i han manifestat la necessitat de digitalització.

Actualment, les associacions de dones juguen un paper rellevant en els avanços assolits en qüestió d'igualtat, ja que actuen com a agents socialitzadores i integradores. Amb aquest esdeveniment, s'ha buscat potenciar aquest rol creant un lloc de trobada i sororitat en el qual recollir aprenentatges i inquietuds i empoderar al teixit associatiu de dones de l'Horta Sud.

Destacats