Quart de Poblet intensifica la seua ajuda al comerç local amb diverses iniciatives

Ja estan esgotades les targetes CQ+ que multipliquen el saldo per a comprar en els comerços del municipi

Guardar

Una persona utilitzant la targeta CQ+
Una persona utilitzant la targeta CQ+

L'Ajuntament de Quart de Poblet intensifica la seua ajuda al comerç local, part fonamental del teixit productiu i imprescindible perquè romanga l'esperit de "fent poble". I, per a això, ha implicat a totes les àrees.

D'una banda, l'àrea de Normalització Lingüística atorgarà els Premis per l'Ús del Valencià en el Comerç Local. Hi ha dues categories, una per la utilització de la llengua autòctona en rètols, cartelleria... i una segona, a l'ús en les xarxes socials o internet. Les quantitats oscil·len entre 600 euros el primer premi i 200 el quart. En les pròximes setmanes, s'obrirà la convocatòria per a poder participar en aquests premis subvencionats per la Diputació de València.

A més, des d'aquesta mateixa àrea s'ha repartit als comerços de Quart de Poblet cartells on s'anuncien que fan rebaixes i/o descomptes. També s'han facilitat etiquetes per a la roba i, tot això, en valencià. Es tracta d'una iniciativa per a ajudar el comerç local a impulsar l'ús social de la llengua, però també per a donar suport al teixit productiu del poble.

Però, sense cap dubte, una de les iniciatives que més èxit i bon acolliment té entre comerciants i compradors és la targeta CQ+. L'Ajuntament ha regalat, per segon any consecutiu, diners en efectiu a la ciutadania perquè compre en els comerços de proximitat.

La primera campanya va ser tot un èxit i el procediment d'aquesta segona és molt similar. Des del dimarts 28 ja es poden utilitzar les targetes comprades per 40 euros que, de manera automàtica, dobleguen el seu saldo fins als 80 euros. La ciutadania de Quart de Poblet té fins al 30 de setembre per a gastar el saldo d'aquestes targetes. S'han venut les 1500 unitats posades a la venda amb el que l'Ajuntament injecta 60.000 euros en aquesta campanya per a fomentar les compres i el consum en el municipi. No obstant això, l'impacte calculat pot aconseguir els 120.000 euros degut a aquest efecte dita, tal com van comprovar els comerciants en l'anterior campanya.

L'objectiu és reactivar el consum i la recuperació econòmica així com atraure a clients a la localitat. Una vegada conegut el producte, és més fàcil que el consumidor torne. Participen comerços de tota mena, encara que encapçalen el rànquing els d'alimentació, seguits de perruqueria i estètica i el tercer lloc és per a la roba i tèxtil. El ventall és molt ampli i també hi ha joieries, rellotgeries, papereries, llibreries, perfumeries i electrodomèstics.

Per part seua, a l'Ajuntament també promou els premis "Q" al comerç, amb categories a la iniciativa emprenedora, juvenil, dona i innovadora, que s'han convertit també en un clàssic a Quart de Poblet. En la seua quarta edició, l'Ajuntament ha ampliat dues noves distincions, a l'economia social i a l'empresa local. Les candidatures es podran presentar fins al 31 de juliol i s'atorgaran nou premis de 500 euros.

Juntament amb aquestes actuacions ja consolidades, enguany es realitzarà un estudi de la zona d´Animeta, amb la finalitat de dinamitzar l'economia d'una dels principals punts d'expansió del municipi.

Tal com indica el regidor de l'àrea, Ángel Lorente, el comerç local i la iniciativa emprenedora són dos motors rellevants del municipi. L'Ajuntament, a través del Centre d'Ocupació i Desenvolupament i l'Agència de Foment d'Innovació Comercial-AFIC, i en col·laboració amb l'Associació de Comerciants de Quart-ACQ, ofereix altres programes de suport al comerç i a l'emprenedoria, com el servei d'assessorament, la formació gratuïta en diferents aspectes rellevants per a la gestió d'un negoci, les ajudes, els microcrèdits i promocions especials de finançament en col·laboració amb entitats financeres, entre altres mesures.

Arxivat a:

Destacats