Quart de Poblet engega el projecte europeu EmpoderARTE dirigit a les persones joves

Aquesta iniciativa busca promoure mitjançant l'art un model de participació activa a través de l'apoderament, el pensament crític i l'autonomia personal

Guardar

Joves de Quart de Poblet en EmpoderARTE
Joves de Quart de Poblet en EmpoderARTE

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha engegat el projecte europeu EmpoderARTE, promogut per un grup de joves estudiants del Centre Integrant Públic de Formació Professional Faitanar de Quart de Poblet.

Aquest projecte, integrat en el programa Erasmus+, consisteix en un intercanvi juvenil que busca promoure mitjançant la creació artística un model de participació activa a través de l'apoderament, el pensament crític i l'autonomia personal.

En aqueix procés han participat joves entre 18 a 24 anys de Grècia, Portugal i Regne Unit, juntament amb estudiants de Quart de Poblet i València. Durant l'intercanvi, els joves dels diferents països han realitzat de tallers de teatre, fotografia, música, pintura, així com a espais de debat i reflexió en el Campament Jaume I d'Alcossebre. Així mateix, cada grup presentarà l'entitat de la qual venen, la seua cultura, costums i tradicions dels seus respectius països i ciutats.

Consuelo Campos, regidora de Polítiques de Joventut, Infància i Adolescència ha explicat el benefici que suposa aquest tipus d'ajudes. "Per a les persones joves de Quart de Poblet significa una oportunitat de creixement personal en molts nivells, ja que els permet ser part activa del projecte, tindre l'oportunitat de conéixer a altres persones, altres cultures, poder relacionar-se i interactuar amb altres joves, així com practicar diverses llengües. És un pas més en l'apoderament i en l'adquisició d'habilitats socials que els van a servir en un futur per a la seua vida personal, social i laboral".

Aquest projecte juvenil ha comptat amb la col·laboració de l'assessoria Europa Jove, que presencialment o en línia, tots els dijous està a la disposició de les persones joves de Quart de Poblet amb la finalitat que aquests puguen conéixer les oportunitats que brinda Europa i així iniciar els seus projectes, bé en l'àmbit individual o grupal.

Arxivat a:

Destacats