Quart de Poblet encara la recta final de la remodelació de Mare Nostrum i Agermanats

L'obra, cofinançada pel FEDER, estarà completada en les pròximes setmanes

Guardar

Obres de remodelació a Quart de Poblet
Obres de remodelació a Quart de Poblet

L'Ajuntament de Quart de Poblet encara la recta final de les obres de remodelació dels carrers Mare Nostrum i Agermanats. Les voreres, que ara són més àmplies i accessibles, ja són utilitzades pels veïns i veïnes, i ja compten amb l'espai reservat per als arbres. Amb tot, la previsió és obrir aquests vials definitivament durant les pròximes setmanes després d'acabar les últimes actuacions programades.

La inversió global del projecte ascendeix als 450.000 euros, dels quals, el Fons Europeu Regional, FEDER, aporta el 50%, en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI. L'actuació s'emmarca en l'objectiu temàtic de foment de la cohesió social a través de la creació d'un espai públic de qualitat per a ús i gaudi de la ciutadania.

Així mateix, també s'ha realitzat una important labor en el subsol i que, encara que no és visible, ha comportat la renovació la xarxa d'aigua potable i la substitució dels col·lectors de sanejament per uns nous amb materials més respectuosos amb el medi ambient I és que la intervenció sota terra s'ha traduït en un correcte tractament de les aigües residuals per a garantir la seua depuració i frenar l'evacuació directa a les séquies.

Quant a la superfície, tots dos vials comptaran amb fanals amb il·luminació de tecnologia LED, amb la qual es reduirà la factura energètica i les emissions de CO₂ a l'atmosfera, seguint la línia d'actuació municipal de reducció de la contaminació i lluita contra el canvi climàtic.

L'estratègia urbana planteja una visió global de regeneració urbana que es percep a peu de carrer, amb itineraris per als vianants còmodes i assegurances, millors infraestructures i serveis. Tot amb la finalitat de crear espais de convivència i trobada ciutadana dels quals hi havia manca.

Un exemple de la línia d'actuació municipal de transformació viària és la intervenció executada en dos dels principals eixos comercials del municipi: Villalba de Lugo i Trafalgar. I és que aquesta actuació va ser considerada com la millor Bona Pràctica d'Espanya de 2020 cofinançada per Fons Europeus gràcies a la recuperació de l'espai urbà en favor de la ciutadania, beneficiant al comerç local.

Arxivat a:

Destacats