El PP demana al Govern incloure en els pressupostos de l'Estat el soterrament de les vies del tren d'Alfafar, Benetússer i Sedaví

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha visitat hui les vies al seu pas per Alfafar

Guardar

Pancarta que reivindica el soterrament col·locada sobre les vies del tren a Alfafar
Pancarta que reivindica el soterrament col·locada sobre les vies del tren a Alfafar

El Partit Popular en el Congrés i el Senat presentarà una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat corresponents a 2023 per a incloure en aquestos comptes el projecte de soterrament de les vies del tren situades en les localitats d'Alfafar, Sedaví i Benetússer. A l'hasí anunciat hui el president del PP valencià Carlos Mazón durant la seua visita a Alfafar.

Tal com ha destacat Mazón, el soterrament de les vies no solament és vital per a garantir la seguretat de la ciutadania que ha d'usar els passos a nivell diàriament; sinó que es tracta de "un assumpte que no deuria entendre de colors polítics".

Precisament, el soterrament de les vies per on transcorren els trens de rodalies va ser un projecte que es va incloure dins del pla d'execució del túnel pasante de València. Però, finalment, va quedar fora d'aquesta iniciativa i no es va arribar a realitzar.

Un soterrament que porta dècades sense realitzar-se

El soterrament de les vies és una històrica reivindicació que han abanderat els ajuntaments de Benetússer, Sedaví i Alfafar des de fa més de tres dècades. De fet, la delegació de Govern a València, encapçalada per Pilar Bernabé, es va reunir amb els tres ajuntaments el passat mes de setembre i va anunciar l'obertura de diàleg amb el Ministeri de Transports perquè les obres de soterrament es convertiren per fi en una realitat.

Vies del tren d'Alfafar
Vies del tren d'Alfafar

Al soroll i les molèsties que causa aquesta infraestructura a la ciutadania de les tres localitats de l'Horta Sud, també s'ha de sumar la falta de seguretat que entranya un dels passos a nivell, situat a Alfafar, pel creuen cada dia desenes de persones.

Un pas a nivell que està considerat com un punt negre on en els últims anys s'han produït més de seixanta morts per atropellamiento d'algun vianant que creuava les vies i va ser atropellat pel pas d'un tren.

 

Arxivat a:

Destacats