Una delegació de l'Equador visita la planta reciclatge de GIRSA a Picassent

Guardar

Una delegació de l'Equador visita la planta reciclatge de GIRSA a Picassent
Una delegació de l'Equador visita la planta reciclatge de GIRSA a Picassent

Mentxu Balaguer, presidenta de GIRSA i diputada de Cooperació internacional de la Diputació de València, ha acompanyat a representants de la EMMAIPC-Empresa Pública Municipal Mancomunada d'Higiene Integral del Poble Cañari (l'Equador), en la seua visita a les instal·lacions de la planta de reciclatge que l'empresa valenciana té en el municipi de Picassent. Els representants han pogut comprovar in situ els processos realitzats en les instal·lacions i pres nota dels projectes innovadors en els quals participa GIRSA vinculats amb el desenvolupament sostenible.

“GIRSA s'està consolidant com un referent en polítiques d'innovació en la gestió de residus. Les aliances amb diferents centres de formació i investigació com la Universitat de València, la UPV o la Universidad de León, li donen un caràcter innovador als nostres projectes que van emmarcats a la cerca d'una nova via per a aprofitar els residus, com pot ser el cas de Smartmulch”, explica Mentxu Balaguer.

Precisament sobre el projecte de Smartmulch que es desenvolupa en la planta de Picassent s'ha interessat la delegació equatoriana. La directora de les instal·lacions, María Morales i el responsable d'estratègia de Girsa, David Cebolla, han mostrat com és aquest procés que converteix matalassos en desús en material aïllant, gràcies a la col·laboració amb l'institut tecnològic AIMPLAS, atorgant-li una segona vida a un residu de difícil reciclatge.

Un altre dels punts d'interés en la planta ha sigut el projecte que GIRSA manté amb Humana. L'empresa valenciana s'encarrega de la recollida i magatzematge en les seues instal·lacions de Picassent, per a després oferir-li una segona vida destinant el resultat a programes de cooperació internacional al desenvolupament i de suport local a Espanya.

Arxivat a:

Destacats