Paterna comença els preparatius per a les seues festes amb la construcció del coetòdrom per a la Cordà

Les Festes Majors, en honor al Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer, se celebraran la segona quinzena d'agost

Guardar

Muntatge del cohetòdrom a Paterna
Muntatge del cohetòdrom a Paterna

L'ajuntament de Paterna ja ha començat els preparatius per a les Festes Majors de la localitat, que se celebraran en la segona quinzena d'agost en honor al Santíssim Crist de la Fe i a Sant Vicent Ferrer.

Sis operaris de l'empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna s'encarregaran d'alçar l'armadura de ferro de més de 500 metres de superfície i 6,5 metres d'altura. Un total de 36 pilars i 415 panells de malla metàl·lica hauran de suportar els més de 700.000 coets que es llancen l'últim diumenge d'agost en La Cordà.

La regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, ha subratllat la importància de la seguretat durant la construcció de l'estructura: "cada peça de l'estructura està numerada i es custodien durant tot l'any en dependències municipals fins al moment del seu muntatge".

El coetòdrom és l'estructura del municipi que acull la gran part de les activitats relacionades amb el foc durant les festes de Paterna, sent el lloc d'iniciació dels tiratges dels paterners i paterneres més joves.

Festes Majors de Paterna

Les Festes Majors de Paterna es realitzen en honor al Santíssim Crist de la Fe i a Sant Vicent Ferrer durant la segona quinzena d'agost. Sota el lema "Foc, festa i fe" es reuneixen els elements principals d'aquestes festes municipals. D'una banda, la festa i alegria de les 23 comparses de Paterna, amb desfilades que representen la conquesta del Rei Jaume I que finalitza amb el lliurament de les claus de la ciutat.

Respecte a la fe, les festes se celebren en honor al Santíssim Crist de la Fe i a Sant Vicent Ferrer. L'origen de la devoció es remunta als segles XV-XVI, i se celebra un tridu (celebració religiosa que dura tres dies) que finalitza amb la Solemne Processó en la qual els veïns i veïnes acompanyen a la imatge del Crist al costat de desenes de confraries de Paterna.

Santísimo Cristo de la Fe durante la procesión en las Fiestas Mayores de Paterna
Santíssim Crist de la Fe durant la processó en les Festes Majors de Paterna

A més, la cultura també està molt present durant les Festes Majors gràcies a la celebració dels Jocs Florals literaris o al lliurament dels Coets d'Or a celebritats i persones il·lustres de Paterna.

La Cordà

Declarada com a Festa d'Interés Turístic Nacional en 2017, és l'element més recognoscible de les Festes Majors de Paterna, on el foc s'apodera del cel del municipi. Unes 360 persones es reuneixen en el Carrer Major de Paterna i encenen més de 700.000 coets, donant un espectacle de llum, foc i color inigualable.

Un esdeveniment centenari i únic a tot el món a causa de la seua magnitud i espectacularitat, que ha aconseguit un gran reconeixement gràcies a les 19 penyes coeteres i als veïns i veïnes de Paterna que la fan possible. A més, és la manifestació pirotècnica en la qual més coets es cremen en una menor quantitat de temps.

 La Cordà de Paterna
La Cordà de Paterna

Ana Mena, M-Clan i Efecte Passadís

Juan Antonio Sagredo va anunciar en les seues xarxes socials que el cartell per als concerts gratuïts de les Festes Majors anava a estar compost per grans noms de la indústria musical espanyola.

Efecte Passadís és un dels grups que posarà música a les nits de Paterna. El grup canari combina sons diferents com el rock, pop, funk i la música llatina i han aconseguit l'èxit amb temes com a Pan y mantequilla, Cuando me siento bien o No importa que llueva.

M-Clan també estarà present a Paterna a l'agost. Amb més de 20 anys de carrera, el grup forma part de la història de la música rock espanyola, amb cançons com Carolina, Llamando a la Tierra o Miedo.

Ana Mena, la malaguenya que ha triomfat a Espanya i Itàlia, il·luminarà Paterna amb un concert per a celebrar les festes del municipi. A un paso de la luna, Las 12 o Música Ligera són algunes de les cançons que sonen dia a dia en les ràdios espanyoles de major èxit.

Arxivat a:

Destacats