Paterna llança una campanya per a promoure el registre de les mascotes en el cens de l'ADN caní

Guardar

Veïna passejant mascota en Paterna
Veïna passejant mascota en Paterna

L'Ajuntament de Paterna, a través de les Àrees de Servicis i Benestar Animal, ha llançat una nova campanya informativa per a sensibilitzar i recordar a la ciutadania l'obligació de registrar genèticament als seus gossos en el cens d'ADN caní de la ciutat.

Amb l'objectiu de mantindre una ciutat neta i sostenible al mateix temps que defendre i protegir els drets de les mascotes, esta iniciativa municipal pretén incidir en esta mesura implantada des del 2021, tal com ve estipulada en l'Ordenança Municipal de Benestar Animal.

Així ho ha recordat el regidor de Servicis i Barris, Vicente Sánchez, qui a més ha destacat que "en data de hui, aconseguim els 4.700 gossos censats a la ciutat des que implantàrem este cens caní per a combatre la presència de femta de gos als carrers de la ciutat al mateix temps que ens permet identificar a la mascota davant un possible abandó, maltractament animal o pèrdua".

Sánchez ha precisat que la identificació dels gossos ha de ser tant per microxip, com per padró d'ADN amb el qual es reconeix de manera única a cada animal i s'obté a través d'una mostra de saliva totalment indolora que es duu a terme en col·laboració amb les clíniques veterinàries de la ciutat.

Per part seua, la regidora de Benestar Animal, Johana Gómez, ha posat l'accent que "volem que la ciutat de Paterna siga sempre 100% Animal Friendly amb espais públics agradables per a viure".

Per a la inscripció en el cens es realitzarà a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Paterna o de manera presencial en les oficines del SIAC mitjançant cita prèvia, procedint al pagament del bo, previ registre, per a poder acudir als veterinaris que se li indiquen i per a realitzar la presa de mostres.

Finalment, en el cens caní de Paterna s'inclouen dades identificatives com a tipus d'animal i raça, nom, sexe, edat, lloc de residència, número de llicència (en cas de races potencialment perilloses) i fins i tot l'històric d'incidències, si n'hi haguera. Una vegada inscrites, les mascotes reben una xapa amb codi QR que permet la seua ràpida identificació.

Destacats