Paterna es bolca amb la Confraria de Sant Vicent Ferrer de la Canyada en la celebració de la festivitat

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, acompanyarà a la Confraria de Sant Vicent Ferrer de La Canyada a l'ofrena de flors a la Casa Natalicia de Sant Vicent Ferrer que se celebrarà a València dilluns que ve 8 d'abril

Guardar

Celebració de Sant Vicent Ferrer en Paterna
Celebració de Sant Vicent Ferrer en Paterna

Un any més, Paterna s'ha sumat als actes de commemoració de Sant Vicent Ferrer amb una jornada carregada de devoció i germanor.

Els xiquets i xiquetes de la Confraria en honor a Sant Vicent Ferrer van representar a l'esplanada de la parròquia de La Canyada, tant al matí com a la vesprada, el tradicional quadre del Miracle, amb el títol 'El Foc extinguit'.

La jornada festiva va començar amb la Missa Major cantada i la benedicció i imposició de Medalles de la Confraria als nous confrares i a la tinenta alcalde de Tradicions, Isabel Segura.

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va participar a la vesprada al costat del president de la Confraria, Federico Vidal, en la baixada del sant i trasllat processional de la imatge fins a la seua entrada a l'Església Parroquial de La Canyada, acompanyant als xiquets del Miracle, confrares, clavariesses, junta directiva i convidats d'honor en esta festivitat.

Esta vesprada, els xiquets de la Confraria participen amb el seu quadre infantil en el Concurs de Miracles organitzat per la Junta Central Vicentina i Lo Rat Penat i dilluns que ve, festivitat de Sant Vicent Ferrer, la confraria participa en València en l'ofrena de flors a la casa natalícia de Sant Vicent Ferrer i ho farà acompanyada de l'alcalde Sagredo.

La Confraria de Sant Vicent Ferrer de La Cañada va ser distingida l'any passat amb la Insígnia d'Or de la Vila de Paterna en la categoria de Mèrit Lingüístic, màxima distinció de la ciutat en reconeixement a la seua labor en la preservació de la llengua valenciana a través de les representacions de "Els Miracles" que realitza el quadre infantil de la confraria.

Així mateix, fa uns mesos, el president de la Confraria, Federico Vidal va visitar el Senat d'Espanya al costat de l'alcalde i senador Juan Antonio Sagredo, on va cedir el llibre fra Vicente Ferrer. Home d'Estat i d'Església, publicat amb motiu del sext centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer.

Destacats