Paiporta posen en marxa la refrigeració i totes les prestacions del mercat municipal

Les gestions iniciades per l'Ajuntament per a esmenar els errors de disseny del projecte fructifiquen i la instal·lació ja compta amb totes les comoditats

Guardar

 Mercat municipal de Paiporta
Mercat municipal de Paiporta

La Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat i la d'Economia, Ocupació i Comerç han finalitzat les actuacions, els tràmits i les gestions necessàries per a posar en marxa la refrigeració i el 100% de les prestacions del Mercat municipal de Paiporta.

La infraestructura patia un error de disseny, que data de 2014, i que no comptava amb transformador i, per tant, no es podia abastir amb suficient potència elèctrica per a posar en marxa els aparells de refrigeració i el muntacàrregues, entre d'altres.

Després d'intervenir entre la Generalitat, promotora i propietària de l'edifici, i Iberdrola, empresa subministradora d'energia, l'Ajuntament de Paiporta ha aconseguit desbloquejar una situació complexa provocada per un greu error d'arrel en la concepció del mercat.

Aquestes gestions han fructificat en la resolució dels problemes originats pels governs anteriors, tant a l'Ajuntament com a la Generalitat Valenciana.

La regidora d'Economia, Ocupació i Comerç, Olga Sandrós, i la d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, han visitat aquest divendres el mercat per a corroborar el bon funcionament de tots els sistemes, i per a consultar als i les comerciants sobre les noves condicions i les seues necessitats.

Segons ha explicat la regidora d'Economia, Olga Sandrós, "per a nosaltres era una prioritat absoluta solucionar un problema originat per un defecte de disseny i que tenia una resolució molt complexa en implicar a una administració i una empresa privada, així que hem posat tot el nostre esforç en aconseguir que el mercat funcione a ple rendiment, amb l'objectiu final d'incentivar-ne les compres al comerç de proximitat".

Per la seua banda, la regidora d'Urbanisme, Marian Val, ha relatat com "l'Ajuntament ha hagut de fer innombrables obres i gestions per tal de donar solució a un problema originat per qui va dissenyar, aprovar i executar el projecte".

Entre les actuacions realitzades per l'Ajuntament han estat l'extensió de la línia d'alta tensió fins al mercat sota terra, la compra del transformador i la posada en marxa de la maquinària de l'aire condicionat i el muntacàrregues, així com la gestió dels punts de llum independents per a cada paradista.

Mentre el mercat municipal no podia disfrutar de la refrigeració pròpia de la instal·lació, l'Ajuntament de Paiporta ha proporcionat aire condicionat amb màquines portàtils, tot i que ara, amb la maquinària pròpia en marxa, la millora és evident.

Arxivat a:

Destacats