Paiporta inaugura l'any escolar estrenant la reforma integral del CEIP Jaume I

Guardar

Inici curs escolar Paiporta 2023
Inici curs escolar Paiporta 2023

Després de mesos d'anticipació i planificació, hui marca una fita significativa per a la comunitat educativa de Paiporta. El Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Jaume I estrena edifici totalment reformat. L'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i el regidor d'Urbanisme, Alejandro Sánchez, han donat la benvinguda als alumnes d'aquest centre que han accedit a les noves aules amb molta il·lusió i ganes d'estrenar el seu nou espai. Els ha acompanyat la directora del ceptre, Mónica Huertas Lechago, que ha destacat l'esforç que ha fet la comunitat educativa en col·laboració amb l'ajuntament perquè l'alumnat tinguera aquest nou espai llest per al nou curs. Durant la visita, la directora del centre s'ha dirigit als i les estudiants de Primària per a recordar-los que "ara són els majors i és molt important que cuideu als més xicotets perquè la seua adaptació al col·legi siga el més fàcil possible".

Els més de 450 estudiants del CEIP Jaume I, que ja va estrenar espai d'infantil renovat, comencen el curs amb un centre que ha rebut més d'1,7 milions d'inversió per a reformar íntegrament l'interior. L'edifici anterior presentava desafiaments significatius i va ser inclòs en el Pla Edificant de Conselleria per a millorar els espais educatius, la seguretat, l'eficiència energètica i també l'accessibilitat. "L'ajuntament i la comunitat educativa han unit esforços durant aquest últim any perquè aquesta transformació cap a un espai modern i funcional complisca amb els més alts estàndards de qualitat" assegura l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat. En aquest sentit, l'Ajuntament de Paiporta ha sigut pioner a l'hora d'invertir recursos propis perquè els alumnes no hagueren de desplaçar-se de municipi mentre s'executaven les obres. Per a la regidora d'Educació, Susana Moreno, "aquesta rehabilitació no sols beneficia als estudiants, sinó també als mestres i personal de l'escola. Un entorn de treball segur, còmode i actualitzat contribueix al benestar de tots i contribueix a augmentar la qualitat de l'educació".

Per a Alejandro Sánchez, regidor d'Urbanisme de Paiporta, "aquest és un exemple inspirador de com la inversió en l'educació pot tindre un impacte positiu durador en una comunitat i en les generacions futures. Amb aquesta millora integral del CEIP Jaume I acaba el primer pla Edificant de Paiporta amb el qual s'aconseguirà espais educatius nous per al municipi gràcies a la coordinació entre el Consistori i Conselleria" conclou. "Tenim dos projectes més del pla Edificant per a construir edificis nous per al CEIP L'Horta i l'IES La Sénia i la nostra prioritat continuarà sent la coordinació amb la comunitat educativa i el treball incansable de la regidoria d'Urbanisme, la regidoria d'Educació i la Conselleria".

Els canvis del Jaume I

Els treballs de rehabilitació van incloure una sèrie de millores clau com les reparacions estructurals per a garantir la seguretat i estabilitat de l'edifici, la qual cosa permetrà el seu ús durant moltes més dècades. S'ha instal·lat aire condicionat en totes les aules i un sistema de prevenció d'incendis i evacuació que està a l'avantguarda. A més, l'edifici ha sigut dotat de mesures per a millorar l'eficiència energètica com la instal·lació de sistemes de climatització i aïllament tèrmic més eficients, la qual cosa no sols redueix els costos operatius a llarg termini, sinó que també contribueix a la sostenibilitat ambiental. Destaquen millores en l'evacuació d'aigües de la coberta i la implantació d'un depòsit soterrat per a optimitzar el maneig de recursos hídrics. Respecte a l'accessibilitat s'han realitzat modificacions per a garantir que l'edifici siga accessible per a totes les persones i nous espais d'aprenentatge flexibles i versàtils que s'adapten als nous reptes de l'ensenyament i diferents necessitats dels estudiants.

Destacats