Paiporta exposa, al costat de València i Barcelona, el seu model de Comunitat Energètica Local

Guardar

Paiporta exposa el seu model de Comunitat Energètica Local
Paiporta exposa el seu model de Comunitat Energètica Local

Paiporta ha compartit taula redona amb València i Barcelona en les jornades 'Transició Energètica als nostres municipis', celebrades aquest dilluns al centre d'innovació social i urbana Las Naves de la capital.

En concret, el primer tinent d'Alcaldia i regidor d'Hisenda i Administració General, Pep Val, ha compartit debat al voltant de la planificació i posada en marxa de les Comunitats Energètiques Locals (CEL), i ha donat resposta a preguntes com si existeixen diferents models de CEL o quin és el més beneficiós per a la ciutat i la ciutadania.

També ha estat present en la jornada la regidora d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val.

A més, han pres part en aquesta taula redona, promoguda en el marc de la jornada organitzada per ImpactE, la directora general d'Energia i Qualitat Ambiental de l'Ajuntament de Barcelona, Cristina Castells, i el secretari de la CEL de Castellar, Miguel Ángel Rodrigo.

A banda dels projectes impulsats a València, Barcelona i Paiporta, en la trobada s'han pogut escoltar les experiències d'altres municipis, cas de Catarroja, Bunyol i Alpuente, que han optat per diferents fórmules per a promoure l'autoconsum, una alternativa verda per a la generació d'energia que es troba en el centre de les recomanacions de la Unió Europea en el sentit d'afavorir la sostenibilitat energètica a pobles i ciutats.

El primer tinent d'Alcaldia, Pep Val, ha explicat que «en jornades com aquestes podem aprendre d'altres experiències similars a la de Paiporta, ara que ja tenim les plaques solars instal·lades al sostre del CEIP Auiàs March i, ja que som pioners en molts sentits, podem informar de quines passes hem seguit, quines dificultats hem superat i quina forma se li ha donat a la CEL de Paiporta».

En qualsevol cas, ha conclòs Val, «és molt gratificant veure com la iniciativa de la CEL de Paiporta s'agafa com a model equiparable a grans ciutats com València i Barcelona, que ens acompanyen en aquest camí imparable de la transició energètica en el qual estem totalment implicats des del govern de Paiporta».

La CEL de Paiporta té ja instal·lades les primeres plaques i es troba pendent de la tramitació amb l'empresa distribuïdora per a començar a servir energia verda als aproximadament 80 socis i sòcies que en formen part.

A més, dins de la mateixa CEL de Paiporta hi ha una llista d'unes 70 persones més a l'espera de noves instal·lacions de panells solars, que se situaran al sostre del CEIP Lluís Vives. El web paiportacel.net compta amb més informació sobre la comunitat i la manera d'adherir-se.

Destacats