Paiporta estrena servei d'orientació, assessorament i informació jurídica amb un nou punt d'atenció de Justiprop

Aquest servei és una iniciativa de la Conselleria de Justícia, en col·laboració amb el Consell Valencià de Col·legis d'Advocats, per a facilitar a la ciutadania l'assessorament en qüestions jurídiques i legals

Guardar

 Presentació del servei Justiprop de Paiporta
Presentació del servei Justiprop de Paiporta

L'Ajuntament de Paiporta, a través de la seua Regidoria d'Interior, ha habilitat un espai al costat de l'edifici consistorial, en el carrer Fra Gabriel Ferrandis, per a facilitar el nou servei de justícia de proximitat Justiprop, que començarà a funcionar a partir del pròxim 12 de setembre.

Justiprop és una iniciativa de la Conselleria de Justícia, com a extensió dels seus serveis a l'administració local, pensat per a orientar, assessorar i informar a la ciutadania paiportina en qüestions jurídiques i legals. Aquest servei funcionarà cada setmana, els dilluns, de 10 a 14 hores.

A través de la col·laboració del Consell Valencià de Col·legis d'Advocats, professionals de l'advocacia presten aquest servei en àmbits com accés a la justícia, mediació, assistència a les víctimes del delicte i protecció de drets; informació sobre tràmits administratius davant dels Registres Civil, Mercantil i de la Propietat; informació sobre recursos públics o privats per a la protecció i defensa dels drets i interessos legítims, o assessorament i orientació jurídics previs al procés per a reclamar la tutela judicial.

"Amb la nova oficina de Justiprop de Paiporta ens sumem a un llarg llistat de municipis de més de 7.000 habitants que ja compten amb aquest servei ciutadà de proximitat, que facilita l'assistència jurídica a la ciutadania sense que hagen de desplaçar-se, alhora que aprofitem els mitjans municipals de l'administració local. El segon objectiu que aconseguim és acostar l'administració de justícia a la ciutadania en general i als col·lectius més vulnerables en particular", ha manifestat el regidor d'Interior, Vicent Císcar.

El nou servei de Justiprop s'estableix com a ferramenta en l'ampliació de la Llei 1/1996, d'assistència jurídica gratuïta. Així doncs, Justiprop funciona de manera complementària als jutjats de pau, figures importants de proximitat a la ciutadania, però que no compten  tradicionalment amb serveis d'orientació jurídica que facen efectiu el que s'estableix en la llei.

Justiprop arriba a Paiporta per a, en definitiva, donar més facilitat per a l'exercici dels drets i interessos dels col·lectius vulnerables i garantir el dret fonamental a la tutela judicial efectiva, sense discriminació pel lloc de residència. D'altra banda, s'evita la judicialització de conflictes, facilitant la mediació i altres mitjans extrajudicials de resolució de controvèrsies, descongestionant simultàniament els jutjats i tribunals.

Arxivat a:

Destacats