Paiporta convoca una marxa feminista per al 8 de Març

Guardar

Marxa feminista a Paiporta
Marxa feminista a Paiporta

La programació pel 8 de Març, Dia de la Dona, a Paiporta, continua aquest dimecres amb una marxa feminista. El consistori convoca a tota la ciutadania a manifestar l'exigència d'igualtat real als carrers, en una activitat que començarà a les 11.00 hores amb eixida a la plaça 3 d'Abril, i transcorrerà pels carrers de la localitat fins a la porta de la casa consistorial.

Ja a l'Ajuntament, tindrà lloc l'acte institucional per a commemorar una data clau en la lluita feminista que commemora una de les primeres manifestacions feministes, la del 8 de març de 1857, quan milers de treballadores tèxtils varen eixir als carrers de Nova York per a demanar 'Pa i roses', en protesta per les precàries condicions laborals que patien.

Posteriorment va quedar establert com el Dia Internacional de la Dona per Nacions Unides, com un dia de reivindicació de la lluita per la igualtat real de drets entre dones i homes.

L'Ajuntament de Paiporta va iniciar el passat divendres la programació pel 8M, promoguda per la Regidoria d'Igualtat, amb el tradicional recreo-cross de la dona, la passejada fins a Picanya, on es produeix la trobada amb dones de la resta de pobles de la comarca. Unes 200 paiportines varen prendre part en l'activitat.

També han col·laborat en l'organització d'aquestes activitats altres àrees municipals com Benestar Social, Sanitat i Salut Pública, Educació, Cultura, Esports i Joventut.

Per al dijous, 9 de març, està programa la inauguració de l'exposició 'Tota una vida per a arribar a mi', de l'artista paiportina Mari Carmen Martínez, mentres que el dia 10, L'Auditori acollirà el lliurament de guardons dels premis Carolina Planells de Narrativa Curta contra la Violència de Gènere.

La resta de la programació inclou teatre, una xarrada de Towanda Rebels, una excursió a Elx promoguda per l'Associació d'Alumnes del CFPA i la jornada de 'Dona i salut', dins de la Setmana de la Salut de Paiporta,. La informació completa es pot consultar al web paiporta.es/8m.

Arxivat a:

Destacats