Mislata llança una nova convocatòria d'ajudes a famílies monoparentals

Guardar

Una dona camina pel carrer amb els seus fills
Una dona camina pel carrer amb els seus fills

L'Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de Benestar Social, ha posat en marxa de nou el procediment per a la concessió d'ajudes a famílies monoparentals i en situació de monoparentalitat empadronades en el municipi, que suposarà una prestació econòmica de 250 euros, en un pagament únic, per a totes les estructures familiars en aquesta situació que la sol·liciten. En total, seran 20.000 euros la quantitat destinada a aquest programa, xifra que es duplica respecte a l'anterior convocatòria.

Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa, "aquesta ajuda pot facilitar el dia a dia a aquestes famílies en tractar-se d'una percepció directa d'una quantitat econòmica que pot anar destinada a diversos conceptes". I ha afegit que la finalitat és "afavorir la convivència i ajudar al manteniment de les condicions de benestar de les persones del municipi que puguen tindre dificultats econòmiques".

Tindran consideració de família monoparental la formada per una persona i la seua descendència; els vidus i vídues i els seus fills; aquella formada per pares o mares separats que tinguen la guàrdia i custòdia en exclusiva; o les formades per la persona que exercisca la tutela del menor, les dones víctimes de violència de gènere, i aquelles en les quals una de les persones progenitores convivents estiga en una situació d'ingrés a la presó o hospitalari per tractament mèdic per un període de temps major d'un any, haja sigut declarada en situació d'incapacitat o les famílies que hagen patit abandó per part d'un dels progenitors.

El termini per a sol·licitar aquestes ajudes està obert des del mes de novembre passat i totes aquelles famílies monoparentals que vulguen sol·licitar-la tindran fins al pròxim 9 de desembre per a fer-ho de manera telemàtica o presencialment en el Centre de Serveis Socials o en el mateix Ajuntament de Mislata. Unes ajudes que, com afirma el regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, "continuarem incrementant, així com la visibilitat d'aquest model de família en el nostre municipi".

Destacats