Mislata inicia les seues XXXVI Jornades de la Dona amb motiu del 8M

Guardar

Animació prèvia a la carrera de la Dona Mislata
Animació prèvia a la carrera de la Dona Mislata

Amb la mirada posada en la celebració del pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l'Ajuntament de Mislata ha iniciat la trenta-sisena edició de les Jornades de la Dona amb la novena Carrera de la Dona per la Igualtat. La programació, coordinada per la regidoria de Polítiques d'Igualtat i amb la col·laboració de les associacions de dones de la ciutat, se celebra sota el lema "Amb les dones, cap pas arrere!".

Per a l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, "aquestes jornades són primordials perquè cal transmetre i posar en valor la nostra ferma aposta per a erradicar les desigualtats de la nostra societat". A més, ha afirmat que "Mislata s'ha convertit en un referent de polítiques d'igualtat gràcies a l'acció i la col·laboració conjunta de l'Ajuntament amb les associacions de dones de la ciutat".

Les Jornades de la Dona d'enguany van ser inaugurades aquest dissabte per l'alcalde, Carlos F. Bielsa, i la regidora de Polítiques d'Igualtat, Carmela Lapeña. A continuació, va tindre lloc la IX Carrera de la Dona per la Igualtat, en la qual van participar més de 500 persones i es van recaptar 1.200 euros dels dorsals per a la Junta Local d'AECC. L'acte més destacat serà el dia commemoratiu del 8 de març, a les 11 del matí, amb la lectura del manifest elaborat pels centres educatius de la ciutat en la plaça de la Constitució.

La programació compta amb diverses exposicions, una en el Centre Sociocultural la Fàbrica des del 27 de febrer sobre les dones refugiades de Palestina i una altra, que s'obrirà el 6 de març a la Casa de la Dona, d'obres abstractes sota el títol de "Veient la vida en color". El 2 i el 7 de març, a les 17.30 hores, es realitzaran les xarres col·loqui "Criant en igualtat per a una societat més justa i respectuosa" i "Superació i fortalesa en les dones", respectivament. També hi haurà moment per a la música, el 2 de març amb un recorregut per la música llatina i el 4 de març amb el concert "Per elles" en el Centre Instructiu Musical de Mislata.

Les jornades seran reforçades amb la presentació del llibre "Parecías una reina, Marta", el 28 de febrer; l'obra de teatre Invisible y todas las demás", l'1 de març en el Centre Cultural; i una màster class d'aquagym, el 3 de març, en la piscina coberta. A més, com cada primer dimarts de mes, el pròxim 7 de març es realitzarà la concentració número 93 contra les violències masclistes. La programació es tancarà amb una eixida cultural a Benidorm els dies 9 i 10 de març.

Arxivat a:

Destacats