Mislata inaugura una exposició sobre la historieta valenciana a través dels seus artistes Frejo i Nin

Guardar

 Exposició ‘Frejo y Nin' en Mislata
Exposició ‘Frejo y Nin' en Mislata

L'exposició 'Frejo i Nin. Mislata i la memòria de la historieta valenciana' està comissariada per David Marote i Sara Juchnowicz, i posa en relleu la creació pictòrica i de dibuix per a còmics dels artistes Emilio i Celedonio Frejo Abegón, dos germans nascuts a Mislata que es van convertir en referents del dibuix d'historietes valencianes durant dècades, arribant a ser coneguts com l'escola valenciana d'historieta.

A través de fotografies, esbossos, portades de còmics i llenços, l'exposició posa en relleu la seua infància a Mislata, els inicis de la seua producció i l'extensa trajectòria com a dibuixants per a editorials de l'època. Estos germans dibuixants van fer front a la profunda crisi econòmica de postguerra suportant condicions de precarietat i d'escàs reconeixement social. Però el seu llegat és un treball molt meticulós que des d'ahir queda exposat en el Centre Cultural Carmen Alborch de Mislata.

Entre altres publicacions, els espectadors poden contemplar exemplars de Pumby, una revista creada en 1955 i pensada per al públic de menor edat. Frejo i Nin dibuixen en ella sèries protagonitzades per animals amb guions a cavall entre el fantàstic i l'humorístic. En les dècades següents, la producció de Frejo i Nin s'endinsa en publicacions internacionals a través de Bardon Art i fan diferents treballs per a TVE.

A l'acte d'inauguració van assistir regidors de la corporació, diversos membres de l'equip de govern, la regidora de Cultura, Pepi Luján, i l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa; qui va destacar la importància de la mostra: "des del govern municipal sabem que és essencial transmetre valors, coneixement, riquesa cultural, i que esta puga passar de generació en generació. Tot, perquè no es perda el sentiment de pertinença i d'arrelament a Mislata".

Destacats