Mislata es converteix en referent de la Comunitat Valenciana amb el seu programa d'Itineraris d'Inclusió Social

El projecte atén a unes 70 persones amb l'objectiu de potenciar les seues capacitats i fomentar la seua integració social i laboral, i ha sigut recentment reconegut per la seua aplicació i bones pràctiques

Guardar

Ajuntament de Mislata
Ajuntament de Mislata

L'Ajuntament de Mislata, a través de la seua regidoria de Benestar Social, va engegar fa uns mesos un programa d'implementació d'Itineraris d'Inclusió Social que promou la igualtat d'oportunitats de les persones en situació de vulnerabilitat social o risc d'exclusió. El principal objectiu del projecte és afavorir la inclusió de les usuaris en el món laboral a través de tallers de formació, experiències en empreses i visites a fires d'ocupació.

Després dels seus primers mesos d'aplicació, la Direcció general d'Acció Comunitària i Barris Inclusius ha reconegut les bones pràctiques i triat el projecte com a referent en atenció primària de serveis socials, proposant-ho com a exemple d'implantació per a altres ajuntaments i institucions.

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, han rebut hui al personal del programa compost per 2 treballadores socials, 1 educadora social, 1 psicòloga i 3 tècniques d'integració social. Bielsa els ha felicitat per la seua labor i reconeixement, ja que "aquest programa es consolida com a política útil que permet a veïns i veïnes de Mislata millorar la seua qualitat de vida, adquirir eines i tindre recursos per a afrontar el mercat laboral i tindre igualtat d'oportunitats".

El programa ofereix atenció i formació a les usuaris i es coordina amb diferents serveis i departaments de l'Ajuntament, fomentant també la participació activa en el municipi d'aquestes persones. A més, s'ha establit una coordinació directa i fluida amb professionals del servei Labora i s'està treballant en l'elaboració de convenis de col·laboració amb grans empreses per a la col·locació laboral de les usuaris. Així mateix, la formació es realitza a través de diferents tallers que aborden temàtiques com l'alfabetització digital, l'economia domèstica, habilitats de comunicació, desenvolupament competencial en equitat de gènere o hàbits saludables, entre altres.

A més d'aquest programa, Mislata és des de fa anys reconeguda per totes les seues accions i polítiques socials amb projectes com els menjadors socials en col·legis, la protecció a col·lectius en risc d'exclusió social, el programa d'ajuda a domicili per a persones majors, les ajudes a famílies monoparentals i les destinades a cobrir les primeres necessitats de nounats.

Destacats