La mascletà, l'Entrà de la murta i la processó dels Àngels posen el colofó a les festes patronals de Mislata

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha sigut convidada per l'Ajuntament i ha signat el Llibre d'Honor de la ciutat

Guardar

Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat; Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata; i Luis Latorre, president de la clavaria de Los Angeles en les festes de Mislata
Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat; Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata; i Luis Latorre, president de la clavaria de Los Angeles en les festes de Mislata

Mislata celebra hui la festivitat de La nostra Senyora dels Àngels, patrona de la ciutat, en el dia gran i últim d'aquestes festes patronals. La clavaria que porta el nom de la verge és l'encarregada d'organitzar, un any més, totes les cites festives en honor de la patrona. Els actes del dia ja es van iniciar anit, quan a dos quarts d'una de la matinada del dilluns ha donat començament la tradicional Nit d'Albaes i Guitarrà. I a pesar que es va allargar la nit, la festivitat de La nostra Senyora dels Àngels ha clarejat ben d'hora, a dos quarts de vuit del matí, amb la despertà dels clavaris en la plaça de la Constitució. Ja al migdia, els clavaris, acompanyats de la corporació municipal, han celebrat la missa en honor a la patrona en l'església de La nostra Senyora dels Àngels.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, convidada pel govern municipal en aquest dia gran de les festes, ha sigut rebuda a les portes del Consistori per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i la resta de la corporació. Per a la consellera Torró, "les festes són l'expressió dels sentiments de les persones que formen un poble. En la meua primera visita com a consellera a Mislata tinc l'honor de comprovar la força amb la qual retornen les vostres festes patronals i populars, plenes d'actes multitudinaris. És moment de gaudir-les. Gràcies a l'alcalde per convidar-me a compartir aquest dia de festa amb tots els mislaters i mislateres".

Després de la signatura de la consellera en el Llibre d'Honor de la ciutat, tots s'han dirigit a la Plaça Major per a presenciar en directe la sempre espectacular mascletà dels Àngels, disparada enguany per la pirotècnia Ricardo Caballer. La consellera, l'alcalde i el president de la clavaria dels Àngels, Luis Latorre, han sigut els encarregats de prendre la metxa a la mascletà.

La programació festiva segueix a la vesprada amb l'Entrà de la murta, un acte on els clavaris recorren l'itinerari de la processó per a repartir la murta, al mateix temps que ofereixen orxata a tots els i les assistents. I a dos quarts de deu de la nit, com és tradicional, la imatge de La nostra Senyora dels Àngels eixirà en processó pels carrers de la ciutat.

Les festes continuen fins al final d'aquesta setmana en el Recinte Firal, que s'inaugurarà demà dimarts a les 19.30 hores amb la desfilada inaugural i l'encés de llums del recinte, on es trasllada tota l'activitat a partir d'ara amb una completa programació d'esdeveniments musicals, gastronòmics i pirotècnics, i les casetes de les associacions.

Destacats