La Mancomunitat de l'Horta Sud organitza una reunió amb els municipis de la comarca per a coordinar accions conjuntes contra la violència en les festes

Guardar

Reunió Mesa Diàleg Horta Sud Festes
Reunió Mesa Diàleg Horta Sud Festes

La Mancomunitat de l'Horta Sud va organitzar ahir una reunió de la Mesa de Dialeg de l'Horta Sud amb els municipis de la comarca per a coordinar possibles accions conjuntes per a atallar els incidents violents que han tingut lloc en les festes patronals durant les últimes setmanes. En la trobada van participar representants dels municipis, de les seues respectives policies locals i de les comandàncies de la Guàrdia Civil i Policia Nacional de l'Horta Sud.

Els alcaldes i alcaldesses de les localitats de l'Horta Sud van mostrar la seua preocupació davant l'augment dels incidents durant les celebracions de les festes patronals que la majoria dels municipis han celebrat durant els últims mesos.

Per a abordar el tema, es va proposar coordinar accions conjuntes per a augmentar la seguretat ciutadana durant els períodes festius i la creació d'una junta comarcal de seguretat amb representants dels municipis i dels cossos i forces de seguretat de l'estat com a òrgan de presa de decisions en matèria de seguretat ciutadana a l'Horta Sud que poguera organitzar reforços d'efectius policials durant les celebracions.

Una altra de les mesures comentades durant la reunió per a evitar incidents violents i que podrien debatre's en la futura junta comarcal de seguretat van ser la limitació de la venda d'alcohol en les festes, l'ajust dels horaris o la revisió del contingut de les programacions d'actes organitzades en cada municipi.

Per al president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, aquest tipus de reunions "ajuden a coordinar accions per a combatre problemes comuns en tots els municipis". "Per desgràcia durant les festes patronals enguany a l'Horta Sud hem tingut diversos incidents que han generat preocupació en els alcaldes i alcaldesses. Per eixe motiu hem organitzat aquesta trobada, la Mancomunitat sempre està al servei dels municipis com a punt de trobada per a resoldre els problemes i aquest és un exemple més", ha explicat.

Destacats