La Mancomunitat de l'Horta Sud organitza una formació per a assistir a les víctimes de violència de gènere

El curs, dirigit a agents de policies locals i personal de serveis socials de la comarca, s'està realitzant en el saló d'actes de la Mancomunitat i tindrà una durada de 24 hores

Guardar

Formació per a l'atenció de víctimes de violència de gènere a la Mancomunitat Horta Sud
Formació per a l'atenció de víctimes de violència de gènere a la Mancomunitat Horta Sud

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud ha organitzat una formació sobre l'assistència a les víctimes de violència de gènere digital dirigida al personal tècnic dels ajuntaments de la comarca. Durant quatre dies, policies locals responsables de VioGén que atenen directament a víctimes de violència de gènere i personal de serveis socials dels municipis de la comarca estan participant en aquest curs que s'està celebrant en la seu de l'entitat comarcal.

Organitzada per la unitat d'Igualtat de la Mancomunitat com a part de la campanya del 8M "Ho volem tot per a totes", els objectius d'aquesta formació són analitzar les desigualtats existents entre dones i homes en els entorns digitals, reconéixer les situacions i causes que provoquen la violència de gènere digital, analitzar les mesures i els recursos més efectius per a la detecció de ciber agressors i establir les línies d'actuació bàsiques per a la correcta atenció a víctimes de violència de gènere digital en la comarca de l'Horta Sud.

El curs, que està homologat per l'IVASPE, ha sigut impartit per professionals especialistes en el camp de la informàtica forense de l'Observatori Español de Delictes Informàtics que han enfocat el curs amb perspectiva de gènere. Les quatre sessions tenen contingut teòric i pràctic, en el qual les i els assistents estan participant activament enfrontant-se a supòsits pràctics sobre com atendre a les víctimes de violència de gènere digital.

La primera de les sessions va ser inaugurada pel president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Cabanes, qui va destacar "el gran treball dels i les professionals dels ajuntaments de la comarca", ja que considera que la seua labor és "fonamental per a lluitar contra la violència de gènere". A més, el també alcalde de Sedaví ha animat al personal assistent a "contactar amb la Mancomunitat sempre que consideren que necessiten qualsevol formació o curs que siga enriquidor i pràctic per al desenvolupament del seu treball diari".

Destacats