La Mancomunitat de l'Horta Sud llança la campanya "La violència de gènere digital és real" amb motiu del 25N Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona

Dues xarrades de "La Psico Woman", jornades tècniques, la marxa comarcal Agermanades contra la violència masclista i una taula redona sobre el sistema VioGén són els principals esdeveniments d'aquesta campanya.

Guardar

La Mancomunitat Horta Sud organitza unes jornades amb motiu del 25-N.
La Mancomunitat Horta Sud organitza unes jornades amb motiu del 25-N.

La Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud ha llançat la campanya "La violència de gènere digital és real" amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona. La campanya consta d'un programa d'activitats entre les quals destaquen dues xarrades de la psicòloga i influencer "La Psico Woman", diverses jornades dirigides a personal tècnic dels ajuntaments de la comarca i una marxa contra la violència masclista que, sota el lema de "Agermanades contra la violència masclista", recorrerà diumenge que ve 27 de novembre varis municipis de l'Horta Sud.

El primer dels actes de la campanya de la Mancomunitat pel 25N van ser dues xarrades de la psicòloga i influencer Isa Duc, més coneguda com "La Psico Woman". Les ponències, que van congregar a més de 500 persones, es van celebrar a Massanassa i Aldaia i en elles es va aprofundir en la relació de la Generació Z amb les xarxes socials i la violència masclista entre molts altres temes.

Per al mes de novembre, des de la Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud s'han organitzat també unes jornades tècniques en dues sessions per a l'assistència local a víctimes de violència de gènere digital. En la primera d'aquestes sessions, que es va celebrar el 17 de novembre, l'objectiu principal va ser que el personal tècnic de la comarca coneguera com atendre correctament a les víctimes de la ciberviolència masclista. Per a això, es va comptar amb el perit informàtic i president de l'OEDI (Observatori Español de Delictes Informàtics), Salvador Semper, i representants del Centre Dona Rural de Yátova.

La segona sessió estarà més enfocada a com enfrontar la violència de gènere digital. Per a això, una sèrie de professionals proporcionaran eines als tècnics i tècniques de la comarca per a encarar aquestes situacions i proveir a les dones que la pateixen de mecanismes de defensa davant aquests atacs a través de l'entorn digital. Entre les ponents es comptarà amb Elisa García-Mingo, professora i investigadora de la Universitat Complutense de Madrid, Laia Serra, advocada i activista, i una representant del col·lectiu Donestech, col·lectiu que investiga i intervé en el camp de les dones i les noves tecnologies.

El 25 de novembre en la seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud es llegirà el manifest per a l'eliminació de la violència contra les dones i es guardarà un minut de silenci en record de totes les víctimes mortals mortes a conseqüència de la violència de gènere.

Els actes entorn al 25N organitzats per la Mancomunitat seguiran amb la marxa comarcal "Agermanades contra la violència masclista" que se celebrarà el diumenge 27 de novembre. La caminada tindrà tres punts d'eixida i recorreran els municipis d'Albal, Catarroja, Massanassa, Paiporta, Benetússer, Sedaví i Alfafar, municipi que acollirà l'acte final en la Plaça Poeta Miguel Hernández.

Per a finalitzar, se celebrarà una taula redona sobre el sistema VioGén, un sistema impulsat des del Govern d'Espanya destinat al seguiment i protecció de les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles que enguany compleix 15 anys. L'efemèride servirà per a analitzar el funcionament d'aquest mètode i poder transmetre al personal tècnic municipal dels ajuntaments de la comarca experiències i possibilitat de resoldre dubtes sobre la seua aplicació. Per a això es comptarà amb experts de la Policia Nacional i Guàrdia Civil i un jutge especialista.

També dins de la campanya del 25N, la Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat està impartint tallers sobre la violència de gènere digital en diferents centres educatius de la comarca. Els tallers, que es realitzaren al llarg d'aquest curs escolar, estan dirigits a l'alumnat de 3º de l'ESO i fins a desembre ja hi ha concertades quasi 50 cites.

"La violència de gènere digital és real i des de la Mancomunitat s'ha desenvolupat un programa molt complet pel 25N per a visibilizar-la", ha declarat Maribel Albalat, presidenta de la Comissió de la Igualtat de la Mancomunitat. "La Unitat d'Igualtat ha volgut donar-li a aquest tema tots els matisos possibles: arribant a la població jove i també al personal tècnic", ha afirmat Albalat.

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, s'ha mostrat "molt satisfet amb la campanya del 25N de la Mancomunitat" i ha destacat que el principal objectiu de l'entitat comarcal és "facilitar la vida als ajuntaments i per punt als seus ciutadans, per això oferim formacions sobre sistema com VioGén o sobre com afrontar les ciberviolències masclistes".

 

Arxivat a:

Destacats