La Mancomunitat de l'Horta Sud i la FEMP organitzen una jornada sobre fons europeus aplicats al comerç

Guardar

Mancomunitat de l’Horta Sud
Mancomunitat de l’Horta Sud

La Mancomunitat de l'Horta Sud i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies han organitzat aquest matí una jornada sobre fons europeus aplicats al comerç. En l'esdeveniment van participar representants de diferents administracions com la Diputació d'Alacant, els ajuntaments de Torrent o Benidorm o la mateixa Mancomunitat que van exposar els seus projectes.

L'objectiu de la jornada ha sigut el d'animar a les diferents entitats locals a presentar els seus propis projectes solucionant dubtes i veient exemples d'altres administracions que ja tenen en marxa les seues accions finançades per fons europeus. D'aquesta manera, Bartolomé Nofuentes, president de la comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l'Horta Sud va exposar l'estratègia europea de l'entitat comarcal. L'ajuntament de Torrent va presentar la seua iniciativa per a la venda i distribució comercial intel·ligent i sostenible mitjançant la implantació de marketplace, punts de lliurament intel·ligents, repartiment sostenible i digital de zones de càrrega i descàrrega.

La Diputació de València va fer el propi amb el seu projecte "Connecta token-nft", una plataforma blockchain com a eina de millora de serveis, comerços locals i medi ambient. L'alcalde de Benidorm Antonio Pérez Pérez i president de la comissió de Turisme de la FEMP va exposar la proposada "Programa phygital per a l'impuls de turisme de compres en zones comercials de Benidorm".

Finalment, María Gómez García diputada provincial d'Administració General, Projectes Europeus i Hisenda de la Diputació d'Alacant va presentar "Alacant Rural-COM: Potenciació del Comerç Rural a la província d'Alacant i Zona comercial de la Marina".

Per al president de la Mancomunitat de l'Horta Sud i vocal de la comissió de consum de la FEMP José Francisco Cabanes, la jornada ha sigut "una oportunitat de conéixer com estan treballant altres administracions els projectes europeus i aprendre dels seus encerts i dels seus errors". "Hem de posar tot el nostre focus en el finançament europeu perquè és una oportunitat històrica per a transformar la nostra comarca", ha explicat.

Destacats