La Generalitat instal·la la passarel·la de ciclovianants de l'Anell Verd Metropolità entre Sedaví i Picanya per a millorar la connectivitat a l'Horta Sud després de les inundacions

Guardar

Obres del segon tram de l'Anell Verd Metropolità de València
Obres del segon tram de l'Anell Verd Metropolità de València

La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha completat una nova fita en les obres del segon tram de l'Anell Verd Metropolità de València amb la col·locació de la nova passarel·la metàl·lica sobre les vies de Metrovalencia, una infraestructura clau per a garantir la continuïtat de l'itinerari per als vianants i ciclista entre els municipis de Sedaví i Picanya en una zona greument afectada per les inundacions del passat 29 d'octubre.

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha visitat la zona per a supervisar els treballs i ha destacat "la importància d'esta actuació, que millora la connectivitat de ciclistes i vianants de l'àrea metropolitana". Segons ha assenyalat, la col·locació d'esta passarel·la marca un important avanç en el desenvolupament d'este segon tram, que compta amb una inversió total de 3,6 milions d'euros, finançats amb fons Next Generation EU a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La nova passarel·la, de quasi 40 metres de longitud i cinc metres d'ample, permet salvar la línia ferroviària sense afectar el seu funcionament. Està dissenyada amb estructura metàl·lica en zela, compta amb rampes accessibles i elements de seguretat antivandálicos. La seua instal·lació ha requerit una operació tècnica precisa i la participació de maquinària especialitzada a causa de les característiques de l'entorn de València Sud.

Durant la visita, el conseller ha ressaltat el caràcter estratègic d'este projecte per a impulsar una xarxa contínua de mobilitat ciclopeatonal en l'entorn metropolità de València. El segon tram de l'Anell Verd connecta els trams ja en servei, des de Pinedo fins a Sedaví, i des de Picanya fins a Quart de Poblet, completant així una connexió funcional i paisatgística a la comarca de l'Horta Sud.

Tal com ha explicat Martínez Mus, el recorregut d'este tram, de 5,6 quilòmetres, comença en els voltants de la V-31 (Pista de Silla), travessa esta via mitjançant una passarel·la, travessa Sedaví pel nord, salva la carretera CV-400 a través d'un pas inferior i continua fins a Picanya, on connecta amb un altre tram ja operatiu. A més de la nova passarel·la sobre Metrovalencia, les obres inclouen l'execució de sengles per als vianants i ciclables segregades o compartides segons l'entorn, zones de descans, rampes accessibles i actuacions ambientals per a la integració paisatgística.

Reinici de les obres després de les inundacions

Després dels efectes de les inundacions d'octubre, que van causar importants danys en este tram d'obres, els treballs es van paralitzar temporalment. Posteriorment, es van reprendre en aquelles zones on era possible actuar amb seguretat, com l'entorn de la glorieta entre Sedaví i la CV-400, així com el tram comprés entre el pas inferior i les proximitats de les instal·lacions d'FGV a València Sud. Cal destacar les intervencions en esta àrea, on també s'estan executant labors de reconstrucció per a recuperar la circulació de la xarxa de Metrovalencia. En este sentit, s'ha treballat intensament perquè la col·locació de la passarel·la es realitzara abans de la represa del servei ferroviari.

L'Anell Verd Metropolità de València és una infraestructura estratègica que superarà els 50 quilòmetres de longitud i connectarà diferents municipis de l'àrea metropolitana mitjançant una xarxa segura i accessible per a vianants i ciclistes. El projecte respon al compromís de la Generalitat amb la mobilitat sostenible, la millora de l'espai públic i la protecció del medi ambient.

Destacats