La Unió i l'Artesana graven l'himne fester "Catarroja, creu i lluna"

Guardar

Gravació de 'Creu i lluna' per les bandes de Catarroja
Gravació de 'Creu i lluna' per les bandes de Catarroja

Catarroja ja té enregistrat l'Himne Fester dels Moros i Cristians "Catarroja, creu i lluna", una peça musical interpretada conjuntament per la Societat Musical l'Artesana i la Societat Unió Musical de Catarroja el passat diumenge al TAC.

La peça composta pel músic Francisco Valor Llorens, amb la lletra de David Jorge García va estar estrenada aprofitant el XXV aniversari de la festa, també per les dues bandes de la localitat en l'inici de la festa en 2023, per commemorar el XXV aniversari de la festa declarada Bé d'Interés Provincial.

El projecte de la Intercomparsa de Moros i Cristians, ha comptat amb l'ajuda de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, així com de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament per poder fer l'enregistrament.

L'himne es va gravar al TAC prèviament al concert vespertí "Mà a mà", amb la interpretació de cinc peces per cadascuna de les bandes dirigides per Natalia Montañés al front de la Unió, i Ximo Arias, en l'Artesana.

Posteriorment, el president d'Intercomparsa, David Jorge, amb els capitans d'enguany, Ana Laura Villasante i Francisco Juan, i el sergent infantil, Voro Alapont, van lliurar una partitura signada als presidents de les societats, Óscar Guillem de l'Artesana i José Peiró de la Unió, a la regidora de Cultura, Dolors Gimeno, al diputat de Cultura, Francisco Teruel, i a l'alcaldessa, Lorena Silvent.

El concert es va convertir en una cita important en sentir a les dues bandes en un concert amb més de 150 músics en l'escenari, i per col·laborar i enregistrar conjuntament l'himne dels Moros i Cristians. La regidora de Cultura, Dolors Gimeno, va destacar que «les sinergies culturals entre el bé d'interés cultural de les bandes i el Bé d'Interés Provincial de la festa de Moros i Cristians».

L'esdeveniment musical va culminar amb la interpretació conjunta de l'himne "Catarroja, creu i lluna", un dels actes que dona inicia a la població a la celebració del Mig Any dels Moros i Cristians.

Destacats