"Tonet el peixet" donarà consells de consum i de medi ambient en el mercat municipal de Catarroja

Guardar

Foto Tallers consum Catarroja
Foto Tallers consum Catarroja

La regidoria de Consum i OMIC ha organitzat un taller de 'Consum responsable i espais naturals' en el mercat municipal. L'activitat se celebrarà el dissabte 15 de juny d'11.30 a 13.30 hores i tindrà com a protagonista a "Tonet el peixet", el personatge que ajudarà a comprendre a través de jocs i activitats, la gestió de residus i el seu impacte en l'Albufera.

«Es tracta d'una activitat transversal per a les famílies per a traslladar als adults conceptes sobre consum responsable i la seua relació amb diferents aspectes de l'entorn local, afegint sensibilització sobre el medi ambient i sobretot oci i diversió per als xiquets i xiquetes», comenta el regidor de Consum i Educació, José Antonio Cuberos.

A més, entre els participants en el taller, «se sortejaran sis exemplars del llibre 'Estiu a l'Albufera' de l'escriptor catarrogí Albert Hernández i Xulvi, per a promoure l'hàbit lector entre els més menuts, un al·licient més per a no perdre's esta activitat en el mercat de Catarroja este dissabte», convida el regidor Cuberos.

El taller 'Consum responsable i espais naturals', és dirigit als menuts de la casa i amb la participació de les famílies. En esta activitat, es conta la història de "Tonet el peixet", i es donen a conéixer espècies endèmiques del parc natural de l'Albufera, com són el fartet, el samaruc, l'anguila, la gambeta... i el perill que suposa contaminar les nostres aigües tant per a la fauna com per a les persones que pesquen i s'alimenten dels peixos del llac, relacionant la disponibilitat dels espais naturals amb les opcions de desenvolupament local.

Durant la història els participants realitzen treballs manuals, acolorixen personatges, experimenten i descobrixen el problema de la contaminació de l'aigua i la seua afecció als personatges del conte.

Destacats