Catarroja intensifica durant els mesos d'estiu la protecció i conscienciació contra el mosquit tigre

La contracta actua des de primavera en la prevenció i intensifica les seues actuacions setmanalment, mentre que s'ha llançat una campanya per a explicar com evitar la proliferació d'aquest molest insecte

Guardar

Un treballador de l'ajuntament de Catarroja realitzant el tractament antimosquits
Un treballador de l'ajuntament de Catarroja realitzant el tractament antimosquits

L'Ajuntament de Catarroja, des de principis d'estiu, està duent a terme, una campanya informativa sobre el mosquit tigre. Des de la Conselleria de Sanitat recomanen informació, conscienciació i participació de la ciutadania per a evitar la propagació de plagues com l'esmentada. A més l'Ajuntament, a través de les seues contractes, manté la vigilància, supervisió i control de plagues realitzant tractaments en embornals i altres elements de manera mensual reforçada setmanalment els mesos d'estiu.

D'aquesta manera, l'actual contracte de control de plagues ha introduït la informació per a la ciutadania i l'atenció en avisos directament al veïnat. Aquesta última és una de les millores destacables i que s'està exercint des de principis de l'estiu. La ciutadania pot contactar amb l'ajuntament efectuant avisos i la contracta actua en les zones on s'han portat a cap els mateixos, a més de reforçar el servei en les àrees més conflictives. Totes aquestes actuacions es comuniquen setmanalment a través de les xarxes socials municipals.

D'altra banda, cal destacar que a Catarroja es realitzen els tractaments de prevenció per a evitar les larves amb els materials que són menys nocius per a la salut de les persones i el medi ambient. D'aquesta manera, s'evita l'aparició del mosquit adult que és el que pica. Aquestes mesures no impliquen que es deixe de costat els tractaments per a combatre al mosquit tigre adult, que també es duen a terme.

"Comptar amb un bon contracte i un servei que també atén personalment els avisos del veïnat com l'actual col·labora a millorar la seguretat i el control de les plagues. La població s'està mostrant molt proactiva i això col·labora al fet que puguem arribar a més llocs, sent més eficaços", argumenta Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. "La informació és fonamental en aquesta mena de plagues, a més que pot ser interessant conéixer el seu cicle vital, on viuen i com per combatre-les" explica Elisa Gimeno, regidora de medi ambient

El mosquit tigre és un insecte de picada agressiva que pot transmetre malalties. Per tant, cal evitar la seua propagació i disminuir les poblacions existents. Des de l'Ajuntament pensem que la millor forma és actuar, com s'està fent, en els espais públics de forma continuada amb molt de control i, d'altra banda, oferint la informació necessària al veïnat per a evitar possibles focus en propietats privades on l'Ajuntament no pot actuar. En aquesta campanya també s'han introduït informacions respecte de les plagues de mosquits, panderoles i rates. En aquest sentit, la contracta també està reforçant el servei setmanalment atesos els avisos de la ciutadania.

Arxivat a:

Destacats