Catarroja instal·la tres punts per al reciclatge de taps que es transformaran en equipament per al municipi

Mitjançant processos de participació la ciutadania triarà l'ús del plàstic que es recicle en aquests contenidors en forma de cor

Guardar

Presentació dels punts de reciclatge de tapons de plàstic a Catarroja
Presentació dels punts de reciclatge de tapons de plàstic a Catarroja

L'Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria d'Urbanisme ha instal·lat tres punts de reciclatge de taps de plàstic en el municipi. Aquests nous contenidors tenen un disseny atractiu, en forma de cor de color verd i una finalitat que promou l'economia circular i la participació, ja que el destí dels taps de plàstic repercutirà directament en la ciutadania sent ella qui trie l'ús a través de diferents processos que es promouran des de la regidoria de Ciutat Educadora.

"Una vegada el cor estiga ple, els taps recollits es convertiran en mobiliari urbà (bancs, jardineres, jocs infantils...) i seran els barris i els col·lectius socials (escoles, falles, associacions...) qui ens diguen què necessiten a través de jornades de participació", explica Martí Raga, regidor d'Urbanisme. "La ciutadania està acostumada a reciclar els taps de plàstic, per la qual cosa des de l'Ajuntament els hem volgut oferir la possibilitat que el puguen fer d'una manera que repercutisca directament en el municipi", explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.

D'aquesta manera s'ha procedit a la instal·lació de tres cors per a reciclar taps en la Plaça Vella, en la plaça dels Furs i davant l'Escola d'Adults. En ser propietat de l'Ajuntament aquests contenidors aniran canviant de lloc i recorrent tot el poble fomentant el reciclatge i l'economia circular.

Hui al matí, durant la instal·lació del primer dels cors a l'Escola d'Adults, equip docent i alumnat ja han depositat una caixa plena de taps i ens han avançat que volen que el plàstic recuperat es convertisca en bancs per al jardí de l'escola.

Destacats