Catarroja es consolidarà com un referent en la formació professional amb el nou centre de Labora

Enric Nomdedéu ha visitat Catarroja per a conéixer de primera mà l'estat de les gestions per a la cessió dels terrenys i comunicar el projecte i adjudicació estarà en els pressupostos del pròxim exercici

Guardar

Jesús Monzó, Enric Nomdedeu y José Antonio Cuberos
Jesús Monzó, Enric Nomdedeu y José Antonio Cuberos

Catarroja ja és un referent a nivell provincial en formació professional gràcies al treball realitzat des de la junta directiva i equip docent del centre Labora del municipi. Ara, després de l'aprovació en el ple del mes de juliol de la cessió de 9.590 metres del solar de la Vila Romana, l'FP continuarà creixent en la localitat que compta amb una àmplia activitat formativa juvenil, ja que a més del CIPFP compta amb Florida Universitària, completant una oferta educativa de gran nivell en el cor de l'Horta Sud.

"Gràcies a aquest acord Catarroja consolidarà la seua posició com un referent en la formació professional a la província. A més, amb la nova ubicació alleujarem les molèsties que pot arribar a ocasionar la maquinària utilitzada per l'alumnat d'aquests centres oferint-los un espai molt més adequat", explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. "Hem aconseguit, gràcies a la col·laboració i implicació de la Conselleria d'Educació i d'Economia que el solar de 24.000 metres quadrats de la Vila Romana, es convertisca en el nou IES, el centre Labora i hem reservat 4.100 metres quadrats per a una futura ubicació d'un centre escolar en l'actual Espai Clara Campoamor", comparteix José Antonio Cuberos, regidor d'Escolarització.

En aquest sentit, fins a Catarroja s'ha traslladat el secretari autonòmic d'ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedeu, per a conéixer de primera mà l'estat de les gestions per a la cessió dels terrenys. Aprofitant la visita al municipi ha oferit la col·laboració plena de la Conselleria d'Economia per a consolidar a Catarroja com a referent en la formació professional. En aquesta línia col·laborativa, Nomdedeu ha informat l'Ajuntament que tant el projecte com l'adjudicació del mateix estaran previstos per als pressupostos de l'any 2023.

Finalment, recordar que en aquest mateix solar, en el qual se situarà el Centre Labora, s'ubicarà el nou IES que comptarà amb 15.000 metres quadrats per a situar un recinte de dues plantes i ampliar l'oferta educativa d'ESO i Batxillerat en el municipi.

Arxivat a:

Destacats