Catarroja es bolca amb el voluntariat en valencià

Guardar

El "Voluntariat pel valencià" de Catarroja
El "Voluntariat pel valencià" de Catarroja

El "Voluntariat pel valencià" torna un any més a Catarroja. Es tracta de la iniciativa d'Escola Valenciana que, subvencionada per l'àrea de Normalització Lingüística de l'Ajuntament, posa en contacte a persones que desitgen aprendre a parlar valencià amb unes altres que ja coneixen la llengua autòctona i els facilita tota una sèrie de materials necessaris per a poder millorar l'experiència.

"Veure reunida a tanta gent hui en l'EPA per a poder aprendre la llengua amb la qual els nostres iaios i iaies van construir aquest municipi és un plaer i un senyal que els idiomes uneixen i a més són una excusa perfecta per a conéixer noves persones a través d'una activitat cultural com aquesta", explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. "El que volem amb aquest projecte és que la gent que està aprenent o practicant el valencià es llance al carrer a parlar-ho, ja que la millor forma de fer ús de la llengua i practicar-la és de manera pública, per això les parelles lingüístiques funcionen tan bé, ja que compartir és l'essència del projecte", explica Dolors Gimeno, regidora de Normalització Lingüística

"Després de dos anys en els quals la pandèmia ens ha impedit realitzar la campanya de manera presencial, enguany tornem a sumar parelles lingüístiques per a seguir sumant a les més de 200 que han participat en les darreres edicions", afirma.

Ara, durant les setmanes de duració del programa i de manera altruista, els voluntaris i voluntàries tindran, com a mínim, una hora a la setmana de conversa en valencià amb els i les aprenentes en un ambient relaxat i divertit, per exemple, fent una passejada o prenent un café. Una dinàmica amb la qual practicaran i milloraran el seu coneixement de l'idioma, aprenent a aplicar-lo en situacions quotidianes i reals. A més, es crearà una atmosfera distesa perfecta per a conéixer a gent, compartir experiències i desprendre's de les inseguretats habituals de parlar una nova llengua.

Destacats