Benetússer celebra la seua XII Dansà de l'arròs al forn

Guardar

Dansà de l'Arròs al Forn de Benetússer
Dansà de l'Arròs al Forn de Benetússer

El centre històric de Benetússer va acollir ahir al matí un dels seus actes estrela amb la celebració de la XII Dansà de l'arròs al forn organitzat pel grup de danses Hawwara, Dues i dos Folk i la comparsa mora Benituzer amb la col·laboració de l'ajuntament.

La trobada festiva, en el qual van participar 52 parelles de ballarins pertanyents a una dotzena de grups de danses tradicionals valencianes, va donar principi amb la preparació i lliurament de les cassoles d'arròs al forn situat en la plaça del Forn per al seu cuinat. Amb la recepta ja preparada i després d'un esmorzar dolç, els ballarins de totes les edats van eixir a interpretar les seues danses al ritme del tabal i la dolçaina davant un públic amb ganes de gaudir de l'espectacle i del bon temps en un acte al qual no va voler faltar l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, acompanyada d'altres membres de la corporació municipal. "La dansà sempre és un dia alegre en el qual gaudim de les nostres tradicions, de la música, el ball i la gastronomia a la primavera, al mateix temps que posem en valor les nostres arrels per a transmetre-li-les a les noves generacions", destaca Sanz.

Aquesta tradició, que va finalitzar amb un dinar multitudinari d'arròs al forn en la plaça de l'Església en la qual van participar 300 persones, té el seu origen en les celebracions de la setmana de la dona i en la voluntat de vincular el ball a la gastronomia tradicional valenciana en una trobada que cada edició compta amb major arrelament entre la població de dins i fora de Benetússer.

Destacats