La Diputació adjudica el projecte per a construir una variant que millore la seguretat viària en el Barrio del Cristo

L'àrea d'Infraestructures destina 40.000 euros a la redacció del projecte de condicionament de la CV-408 d'accés nord a Aldaia, que inclourà un nou tram en variant i la millora del ja existent

Guardar

Barrio del Cristo de Aldaia
Barrio del Cristo de Aldaia

La Diputació de València ha adjudicat a l'empresa Intercontrol Levante S.A. la redacció del projecte per a la construcció d'una variant i l'adequació de la CV-408 en el tram del Barrio del Cristo. Amb un pressupost d'una mica més de 40.000 euros, l'àrea provincial d'Infraestructures inicia així un procés inclòs en el pla d'acció 2020-24 i que conclourà amb la millora de la seguretat viària en un tram d'aproximadament 350 metres en l'accés nord a Aldaia.

La CV-408, de titularitat provincial, té una longitud d'una mica més d'un quilòmetre i connecta l'autovia A-3 amb la població d'Aldaia, a l'Horta Sud. La via és el principal accés a la Mancomunitat del Barrio del Cristo al costat del seu polígon industrial. El tram sobre el qual està previst actuar és el comprés entre la glorieta de connexió amb l'A-3 en terme de Quart de Poblet i la glorieta d'accés nord a Aldaia.

La problemàtica en este tram, que presenta un trànsit diari de prop de 20.000 vehicles, amb un percentatge de camions superior al 5%, és que la via va disminuint progressivament la seua amplària, dels 15 metres amb carrils de quatre metres, vorals de metre i mig i carril per a ciclistes i vianants en el seu inici, fins als 9,30 metres, mig metre de voral i desaparició del carril bici en la seua part final.

L'àrea d'Infraestructures que dirigix Rafa García ja va realitzar en 2020 sengles estudis de seguretat viària en esta carretera, després de la qual cosa es va decidir actuar en el tram de 350 metres a l'entorn del Barrio del Cristo, pertanyent als consistoris d’Aldaia i Quart. El projecte que ha començat ja a redactar-se ha de contemplar la construcció d'un tram en variant i el condicionament del tram existent entre els punts quilomètrics 0+000 i 0+350, amb la finalitat de condicionar-lo als usos i necessitats actuals.

Destacats