Les Jornades d'Igualtat d'Alcàsser visibilitzaran el treball de ‘Dones amb art’ de la localitat

Amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona, s'ha preparat unes jornades de reflexió, creació, intercanvi i festa

Guardar

Cartell 8M Alcàsser 2023
Cartell 8M Alcàsser 2023

Un any més, l'Ajuntament d'Alcàsser organitza les Jornades d'Igualtat, un espai de reflexió, reivindicació, creació i intercanvi on també hi haurà espai per a la festa. Del 2 al 23 de març, aquestes jornades que, cada any, s'organitzen amb motiu de la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona, busquen destacar el treball de col·lectius feminitzats i dones de la localitat.

Aquesta edició vol fer visible el treball de dones dedicades professionalment a la música, el teatre o el cinema. Els reconeixements recauran en la cineasta Mar Navarro, l'actriu Maria Almudéver i la cantant lírica M. Carmen Fortea, com a representants de moltes altres dones alcasseres que treballen als sectors musicals, audiovisuals o escenogràfics.

Així, la programació arrancarà el dijous, 2 de març, amb un taller dirigit a l'apoderament femení, la intel·ligència emocional i com afrontar situacions difícils (17.30 h a la biblioteca municipal); mentre que dissabte, 4 de març, el Centre Cultural acollirà un concert líric de la mà d'Aïda Velert i Lorena Valero, a les 19.00 h. A més, el dimarts, 7 de març, l'alumnat de l'IES Alcàsser juntament amb Barbiturikills realitzaran el mural de 'Dones amb Art'.

El dia del 8M, a les 11.00 hores, la plaça del Castell acollirà la lectura del manifest escolar, i es procedirà a una marxa escolar pels carrers de la localitat amb la participació dels centres educatius i la Colla Guirigall. A la vesprada, a les 17.00 hores, des del parc de la Trobada eixirà l'autobús gratuït per a assistir a la manifestació del 8M de València.

La programació continuarà el dijous, 9 de març, a la Llar de Jubilats amb una Trobada per la Igualtat on hi haurà el lliurament de reconeixements de 'Dones amb Art' i un recital poètic musical a càrrec de M. Carmen Sàez amb textos i poemes de Carmelina Sánchez Cutillas (18.00 h).

Ja el divendres, 10 de març, a les 18.00 hores, Alcàsser commemorarà el 8M amb la lectura del manifest a la plaça del Castell i una marxa per la Igualtat amenitzada per la Colla Guirigall.

A més, mentre el 13 de març, la Sala Noble de l'Ajuntament acull la jornada de convivència i intercanvi 'Ser Dona al Sud'; el dimecres, 15 de març, l'Espai de les Aigües Potable serà l'escenari d'una classe magistral de ioga.

Les Jornades d'Igualtat d'Alcàsser acabaran amb la projecció dels llargmetratges seleccionats del palmarés del festival internacional 'Dona i Cinema' (21 de març, a les 18.30 h, al Centre Cultural); i el taller d'autoestima impartit per Laia Gimeno, el 23 de març a la Sala de Conferències del Centre Cultural (18.00 h).

Tant l'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, com la regidora d'Igualtat, Cristina Lucendo, han convidat a la ciutadania a «participar d'aquestes jornades que tenen com a objectiu conscienciar i reflexionar per a, junts, aconseguir una igualtat real i efectiva i, per tant, una societat més justa i més lliure».

Arxivat a:

Destacats